Detta meddelande, utskrivet under Swedbanks stiliga symbol, damp ner i min e-postlåda alldeles nyss. Det gick inte att kopiera det så jag tvingades skriva in det här manuellt men jag har haft en rutinerad korrekturläsare att kolla igenom avskriften, så felstavningarna är inte mina:

Kära användare
Vår bank följer ständigt senaste prestatinerna inom kampen mot nätbedrägeri och vidtar förebyggande åtgärder i syfte att nå det bästa möjliga kundskyddet mot nätövergrepp. En grupp specialister på datasäkerhet upptäckte ett kritiskt fel i SS-protokollet, på frund av vilket hackers kan få tillgång till Ditt konto. Från och med i morgon ska systemet av kundkontoåtkomst genomgå till det nya SSL3-prokollet, vilket är det säkraste för tillfället. Kunder som använder browsers som inte stödjer SSL3 kan inte få tillgång till kontot genom internet. Du behöver att förnya din browser, våra specialister har utvecklat förnyelserna för alla browsertyper. Förnyelserna år befogade till detta brev. Du behöver helt enkelt starta programmodulen och systemet ska förnyas automatiskt. Programmodulen ssl3.exe är befogad till detta brev. Tack för stödet, vi ser fram emot ett gynnsamt samarbete.

Undrar vilket översättningsprogram man använt för detta meddelande? För att inte tala om hur trevlig avsändaren är som redan i förväg tackar mig för de pengar man tänker sig att stjäla från mig.

I papperskorgen med meddelandet alltså – och utan att öppna det, eller den bifogade exe-filen.