Med tanke på att USA följer en enda enkel regel i sin utrikespolitik, att ingripa, och numer även i förebyggande syfte, överallt där amerikanskt ekonomiskt intresse hotas eller där det finns råvaror som USA:s multinationella företag vill ta över, så kan man väl förvänta sig en hämdeaktio.. förlåt en räddningsaktion när nu Euron blir allt starkare på dollarns bekostnad och då flera oljestater vill börja handla sin olja i Euro istället för i dollar.

Med tanke på att man i USA, inför varje ”befrielseaktion”, bygger upp en inhemsk beredskap för densamma, och att amerikanska konservativa think tanks nu börjar tala om att Europa håller på att tas över av muslimer, att man är för ”soft” mot islamismen i Europa, ska man kanske börja frukta det värsta (även för oss i Europa alltså, för irakier och andra har det ju redan hänt).

Fast OK, det där var kanske lite överdrivet – men ändå, f:n vet. Numer kan man ju förvänta sig precis vad som helst från galningarna i USA. Jag är nog naiv nog dock, att inte riktigt tro på det här scenariot även om kriterierna för att utsättas för en av USA:s befrielseaktioner börjar torna upp sig.

Förresten, ”Think tanks”? Det måste väl betyda ”tankestridsvagnar”.