Jag kan inte låta bli att undra över denna passus på alternet.org:

In our military today, the stigma and fear that attach to post-traumatic stress injuries is a contributing factor to the current epidemic of suicides among American soldiers and veterans, 120 a week according to the recent study by CBS news. The stigma attaches to any admission of weakness, especially weakness of mind.

Kan detta var riktiga siffror? Om denna ”epidemi” bara varat några av de sista av de fem åren som USA har krigat i Irak, så skulle det innebära att fler soldater har dött efter hemkomsten till USA än som dött i Irak. Eller tar mängder av amerikaner livet av sig redan i Irak? 120 självmord i veckan, det blir över 6.000 personer/år.

Jag är något mindre undrande över följande, från samma hemsida:

According to the Army’s own studies, one in three soldiers will return from Iraq with significant mental health problems.

De flesta brukar bli psykiskt skadade i krig, angripare såväl som angripna.

I vilket fall som helst så är de allra flesta och med mycket få undantag (i det här fallet Haliburtons direktörer och det övriga packet som tjänar stora pengar på kriget) förlorare i krig.

Tillägg 18/3 kl. 14.35:
Fann dessa länkar på bloggen Motbilder:
Nya uppgifter om tortyren i Abu Ghraib, Motbilder (med viktiga YouTube-filmer)
SÄPO:s terror mot Somalia, Motbilder

”Allt vad I viljen att människorna skola göra eder skolen I ock göra dem” (gamla bibelöversättningen), fick jag en gång lära mig att Jesus sade, mannen som kristna tror är Guds son. Kan ingen förbarma sig över Bush (med anhang), och utsätta dem för samma behandling som rapporteras i dessa filmer. Bush vill uppenbarligen bli behandlad på samma sätt själv. Eller har han inte hunnit fram till Nya Testmentet i sina bibelstudier sedan han blev ”frälst”?

Kan bara konstatera att endast fascister och fullkomliga dumskallar (idioter) kan försvara vad USA gör, inte bara i Irak utan runtom i världen, och har gjort så länge jag har levt. Den som försvarar de här illdåden kan välja epitet själv, av de två här nämnda, något tredje alternativ finns inte.