Idag skärper man alltså tonen, både i Ryssland och i USA. På båda sidor beter man sig som barnungar, men USA beter sig som allvarligt mentalt sjuka barnungar, liksom svansen Europa.

Jag brukar undvika att diskutera internationell politik på den här bloggen, men nu kan jag inte tiga längre.

För var och en som haft minsta förnuft och tankeverksamhet har det länge stått klart att USA:s (och Israels) provocerande uppträdande på den internationella arenan är en allvarlig fara, inte bara för människor i Sydamerika, Afrika och Asien utan även för freden i Europa. Kan man bara lite om Europas 1900-talshistoria har man insett, att de svenska regeringar som bluddrat om hur lugnt allting är just nu och som därför monterat ner det svenska försvaret och kastat vår traditionella neutralitet överbord, har varit alldeles ofantligt blinda, döva och utan insikter om hur den faktiska situationen ser ut.

Jag har bara väntat på att Ryssland skulle reagera och visa att man minsann inte tänkte acceptera vilka provokationer som helst från USA:s (och därmed även från Europas) sida och länge ansett att situationen för Europas del egentligen inte varit så farlig sedan tiden före andra världskriget. Det var bara en tidsfråga innan någon av de stater, som nu blivit självständiga och sluppit ur det ryska greppet, skulle ställa till allvarligt trassel.

Nu kom det, i och med att Georgiens president, mer eller mindre framskuffad till sin position med hjälp av USA, behagade gå in i Sydossetien. De fd randstaterna till det forna Sovjet har hela tiden varit en allvarlig riskfaktor vad gäller freden i Europa:. Flera av dem säger ganska öppet att: ”HAHA, nu har vi USA på vår sida så nu kan vi reta den ryska björnan hur mycket som helst och ge igen för gammal ost, för den har inte en chans”.
Nä, det har den kanske inte i det långa loppet, men det loppet kan i värsta fall kosta ett storkrig i Europa och kosta många européer, såväl som ryssar och amerikaner, livet. Ska vi tro vad Condoleeza Rice nu sagt, så är USA berett att gå hur långt som helst för att tvinga Ryssland att acceptera att USA ringar in Ryssland med sina militärbaser och bit för bit tar över kontrollen av all gas och olja som finns inom de ryska närområdena. Jag gissar att Ryssland är lika beslutsamt att försvara sina positioner och inte låta USA vinna den här kampen.

Både USA och Ryssland har redan bevisat att de är livsfarliga, Ryssland om det blir retat, USA för att landet styrs av megalomana dårfinkar med totalt storhetsvansinne av samma dignitet som det Hitler med anhang uppvisade. USA har miljoner liv på sitt samvete och Ryssland, som inte heller är någon helgonnation, har inte heller blodfria händer.

Ta för 17 ifrån de där barnungarna deras farliga krigsleksaker och sätt dem på uppfostringsanstalt allihop och låt Carl Bildt göra dem sällskap. Det skulle han säkert bara bli glad för, att hela tiden få vara tillsammans med sina amerikanska idoler och slicka deras fötter!

Länk:
Farligt spel av Ryssland i Georgien, Ekot kl. 00.00
Kanonbåtar och missilsköldar, Pasteys plats
Västs selektiva seénde, Pierre Gillys blogg

PS: Ser i Pasteys inlägg att Mona Sahlin tydligen slickar samma fötter :cry: .