Lyssnade på Tendens idag på eftermiddagen. Programmet handlade om de amerikanska soldater som kommer hem från alla dessa amerikanska krig, världen över, och som drabbas av allvarlig PTS (posttraumatisk stress) och hur illa de mår, samt hur ett inte ringa antal av dem tar livet av sig för att de inte orkar leva med sig själva och sina minnen.

Så vad gör man i USA för att råda bot på problemet att många ex-soldater aldrig kan återanpassas till samhället efter sina vidriga insatser och/eller upplevelser i USA:s kolonialkrig? Jo, läkemedelsindustrin forskar för att försöka få fram piller som gör att de glömmer sina ”obehagliga” minnen!

Målsättningen alltså: Skicka ut grabbarna att mörda och bete sig vidrigt mot människor i andra länder och stoppa sedan i dem piller som gör att de inte kommer ihåg vad de har gjort!

Hur skulle det vara att istället låta bli att skicka ut en massa unga män för att mörda för Halliburton, Chevron, Exxon Mobile m.fl. andra stora amerikanska företag?

Tillägg kl. 17.00:
Social kontra biologisk ingenjörskonst

Många är de som har skällt på den ”social ingenjörskonsten” där det handlade om att skapa så goda sociala och materiella förhållanden för människor att de mådde bra. Nu är vi, som jag skrivit om tidigare på bloggen, istället djup inne i den ”biologiska ingenjörskonsten” som handlar om att på biokemisk väg få människor att stå ut med odrägliga omständigheter och levnadsförhållandena, varvid man inte behöver bry sig om omständigheterna. Jag vet vilken typ av ingenjörskonst jag föredrar.

Länk:
Glömska på beställning, Hustrun till en krigsveteran berättar, Tendens, P1
Glömska på beställning, Tendens, P1