Det går en bra animerad film om Irans moderna historia just nu. Början var riktigt bra. Men sen började det regna. Då satt vi där plötsligt och glodde på en TV-ruta som visade en rutrandig stillbild utan ljud.

Tack Marita Ulvskog och regeringen Göran Persson för att vi inte kan se på TV mer än i vackert väder numer, när det inte regnar, inte snöar och inte blåser.

Kul med tekniska framsteg – men trist att inte alla ska med längre. Det fanns en tid när vi tyckte att det var rent U-lansmässigt att människor utanför storstäderna levde som på 1800-talet. Nu är vi snart där även i Sverige. Monterar de sedan bara ner teleledningarna, som de planerar att göra, så har vi varken telefon (vi har inte mobiltäckning just där vi bor nämligen), TV eller internet.

Det är så det går när man privatiserar infrastrukturen och ger de superrika alla pengarna. Då går samhället obönhörligt utför. Det börjar tom amerikaner inse idag.

/Kerstin

Länkar:
- Is aging infrastructure slowing the US? The New York Times
- Crumbling nation? U. S. infrastructure gets a ’D’, US  news
- Obama: U.S. must Fix crumbling Infrastructure, CBSNEWS
- U.S. Lags behind in broadband infrastructure, Economic Policy Institute