Konstaterar att igår såg vi den första sprickan i den massiva krigspropaganda som vräkts ut över Europa. Här i Sverige har vi knappast hört en enda mediaröst  höjas mot denna propaganda. I USA däremot har många kritiserat bombningarna i Libyen och också rapporterat om ”rebellernas” framfart.

Human Right Watch har rapporterat om illdåd begångna av ”rebellerna” och eftersom det redan finns många röster på nätet om detta kan svenska media inte nonchalera denna rapport. Men SR:s Katja Magnusson reser till Benghazi och rapporterar samtidigt det viktigaste man kan rapportera inifrån Benghazi, om ett par unga kvinnliga Ghadafimotståndare där som bloggar mot Ghadaffi.

Italien har tydligen fått nog av alla flyktingar som kommer från Libyen, huvudsakligen på flykt från Natos bombningar och Sarkozy har börjat inse att det inte kommer att bli så lätt att kväsa Ghadafi och hans anhängare och söker nu en väg ut ur kriget.

Så rekommenderar jag dem som vill läsa mer om Libyen att läsa bloggarna:

Mavera, om matförsörjningsproblem i Libyen
StAn, om eftertankens kranka blekhet i EU
Third World, som har en mycket bra artikel om situationen i allmänhet i Libyen och om klanmotsättningarnas natur och historia.
Nyhetsbanken med ett antal informativa inlägg om Libyen bl.a.

För övrigt blev det en ny dator för min del, som jag inte har fått hem än. Därför ett kort inlägg även idag. Husets PC ”är så konstig” så jag kan inte arbeta rationellt med den och orkar därför inte skriva så mycket just nu. Jag hoppas kunna hämta hem min nya dator denna vecka i alla fall. Sen får man väl se hur konstig den är i förhållande till den som kraschade. Att byta dator brukar vara rent traumatiskt och det brukar ta en tid att bli vän med den nya.

/Kerstin

Länkar:
- HRW anklagar rebeller för övergrepp, DN (Lägg märke till DN:s rubrik, som avslöjar en viss ovilja att skriva om saken.)
- Oppositionen tillbakavisar rapport om övergrepp, Ekot, som inte heller tycks gilla att skriva om rapporten, av rubriken att döma, och som helgarderar sig med:
- Katja Magnusson i Ekot från Benghazi, som berättar om ett par unga flickor där som bloggar mot Ghadaffi. SR
- Human Rights Watch: Övergrepp från rebeller, Ekot
- HRW anklagar rebeller för övergrepp, SvD 16/6 2011

 – Motvallsbloggens alla inlägg om Libyen och kriget där