Libya War – Suppressed Voices of Truth 10 (29/9 2011)

En utmärkt sammanfattning av alla lögner om Libyen och Ghadafi, som media serverat oss de senaste sju månaderna skriver OldWolf.  ”Lögn på lögn på lögn….” på bloggen Vinden viskar mitt namn. Läsning rekommenderas starkt.

/Kerstin

Tillägg 5/10 2011 kl. 16.30:
Upptäcker att en bloggpost har fallit bort. Antagligen har jag råkat radera den själv. Alltså för jag in den som ett tillägg här istället:

Ideologier/propaganda
04/10 01:29
Om Ghadafis spionage på den egna befolkningen

När man ser den här filmen blir man faktskt full i skratt, ett elakt skratt. Här står en engelsk journalist och berättar om den hemska Ghadafis kontroll av den libyska befolkningen. Det är till att döma utifrån dubbla måttstockar:

För det första, var det inte utrustning för sådant spionage som den svenska regeringen försökte, eller kanske tom lyckades, sälja till Ghadafi för inte så länge sen?

För det andra, hur är det med FRA-lag och Reinfeldts spionage på svenska folket? Eller med Camerons kontroll av engelsmännen, som torde vara bland de mest övervakade människorna i Europa, av sin egen regim, för att inte tala om amerikanerna efter 9/11 i och med Patriot Act.

Så tänk, Ghadafi var modern och lärde sig av Väst, samt ville använda samma moderna teknik för kontroll av befolkningen som EU och USA använder för att spionera på sina befolkningar. Han var nämligen lika rädd för Al Qaida som Västvärldens politiker påstår sig vara, ja förmodligen räddare och verkligt rädd, och inte utan grund visar det sig ju nu.

Belhadj m.fl. som är Al Qaida-krigare, är annat det än de där stackarna som svenska polisen sparkar in dörrarna till på morgonkulan och utsätter för en chockerande behandling – för att en man i familjen sagt i telefonen att han haft en blixtrande huvudvärk, eller något liknande, som tolkades som kod för ett attentat. Men Belhadj är Nato-makterna tydligen inte rädda för- så klart. Han har ju lovat att han inte är Al Qaida-försvuren längre. Å andra sidan hade han för bara något år sedan lovat att inte bära vapen mot Ghadafiregimen i Libyen, i utbyte mot frigivning från fängelset. Så vad kan hans löften vara värda tro?

/Kerstin

Länkar:
- Handelsminister Björling besöker Libyen och Tunisien, Regeringskansliet, 28/9 2010
- Svensk övervakningsteknik i Libyen, DN 3/2 2010
- Misstag och kritik – Säpos tuffa höst, AB 13/12 2010
- ”Sprängande huvudvärk” utlöste terroristlarmet, GT 4/11 2010
- Responses to Abdelhakim Belhadj The Mask Behind The Many Men, Christof Lehmann, NSNBC 25/9 2011