Det talas inte så ofta om saken idag, i den friare tid vi lever i numer, men krigsindustrin (vapenindustrin, flygindustrin), tjänar stora pengar på kriget i Irak, liksom en hel del annan industri. Vad som är tragedier för dem som bombas, dödas och lemlästas, soldater såväl som irakier och andra, blir klirr i kassan hos krigsindustrin, klirr som västvärldens skattebetalare bistår med och som ger miljardbonusar till VD:ar i krigsindustrin – förstås. Finns det överhuvudtaget ord starka nog att uttrycka den avsky man känner inför detta faktum och för de människor (om man nu kan kalla dem människor) som driver det här ”spelet”, de där som gör sig stora förmögenheter på död och elände, och genom att skinna skattebetalare?

Läs mer och få en initierad rapport om saken på den fd diplomaten Craig Murrays blogg.

Att liberaler, nyliberaler, libertarianer (och vad de nu kallar sig) ivrar för att vi alla informeras om förintelsen och om kommunismens synder kan väl inte ha undgått någon. Kan någon förklara för mig varför de däremot aldrig hörs propagera lika ivrigt och intensivt för att vi också får lära oss allt om fascismen, dess ansikte och illdåd?

Länk:
Tony Blairs svanesång, Vindskupan
Krigen gör kulorna dyrare, SvD