Som vanligt och på grund av den enormt effektiva västerländska propagandan, kanske så ”effektiv” beroende på att nästan alla media numer förlitar sig på amerikanska nyhetsbyråer, vet man inte vad man ska tro.

Nedan har vi två ”vittnesmål” och de stämmer inte så helt väl överens vad gäller det väsentliga.

Först ett par videofilmer med Webster Tarpley (Tack StAn för tipset). Jag har själv lite svårt för Alex Jones som verkar älska att höra sin egen röst och som har har en sällsynt förmåga att avbryta sina intervjuobjekt just när dessa ska till att säga något intressant, och tycker väl att Webster Tarpley också ofta är väl omständig och har svårt att komma fram till väsentligheter, men han är en kunnig historiker och han är i Syrien just nu i alla fall:

Wahhabis, Israel Fund Al-Qaeda Rebels in Syria: Dr. Webster Tarpley Reports 1/2

Wahhabis, Israel Fund Al-Qaeda Rebels in Syria: Dr. Webster Tarpley Reports 2/2

Två inlägg alltså att jämföra med vittnesmålet i nedanstående video, som visserligen delvis stämmer med Tarpleys, men som, vad gäller huvudsaken, utmålar den syriska regimen som den verkliga syndaren och det syriska folket som totalt emot regimen:

Syrian authorities seize weapons [NBC 11-04-2011]

(Tillägg 27/11 kl. 03.15:
Så har denna video/intervju tagits bort sedan jag lade in den för några dagar sen och på grund av att att bl.a.  Fox News klagade tydligen. Det är så krigspropagandan förs – man tystar kritiska röster eller röster som visar att det krigsivrarna säger inte är korrekt. Och massor av människor låter sig luras.)

För att ytterligare förvirra sig kan man titta på den här videon:

Libya fake Twitter ID explosion part of ’cyber war for democracy’?

Så nu vet ni precis hur det är.

/Kerstin

Länkar:
- A Statement from the Syrian Observatory for Human Rights (en organisation som man inte ska tro ett enda dugg på med anledning av hur densamma ljög hejdlöst vad gällde Libyen och för att få fram beslutet om en no fly-zone, alltså bombande av Libyen. Se även nästan länk.)

- Justifying a ”Humanitarian War” against Syria? The Sinister Role of the NGOs, Julien Teil, Global Reseaarch 16/11 2011

- Libyan Scenario Unfolding in Syri, RT, Information Clearing House 14/11 2011 (Och detta görs av samma arabstater som skoninglöst slår ner, dödar, fängslar och torterar fredliga demonstranter i ex. Bharain. Hyckleriet är ofantligt – och USA använder sig så gärna av detta hyckleri för att …ja för vadå? Begriper amerikanska politiker vad de gör i MÖ?)

- Flera arabländer höjer rösten mot syriska regimen, SR 14/11 2011 (Och dessa arabländer vill sprida wahabismen och ser sig som krigare för spridandet av det sanna Islam, Saudiarabien och Qatar ex. som också stod bakom kriget i Libyen, med både krigare och vapen och Al Jazeera-propaganda. Både Libyen och Syrien har varit tämligen sekulära stater i jämförelse, en nagel i ögat på dessa arabstater alltså som i likhet med USA avskyr dem för att de varit tämligen socialistiska, vilket delvis förklarar denna oheliga allians mellan arabstaterna och USA.)

-  Matthew Gould and the Plot to Attack Iran, Craig Murray 14/11 2011 (f.d. engelsk diplomat, som avslöjar att: USA bytte ett accepterande av en Sadui-attack mot demonstranterna i Bahrain mot att Arabförundet stödde Natos attack på Libyen. Snyggt!)