Via bloggarna Motbilder och Magnus Berg, Burgsvik, fick jag tips om ett par artiklar i norska Aftenposten, redan några år gamla, men totalt okända i Sverige vad det verkar, om att USA hotade Norge då en norsk politiker gick ut och tyckte att Norge borde bojkotta israeliska varor.

Jag har ofta undrat om USA-hot kan ha legat bakom somliga, för mig, mycket underliga åtgärder som vår svenska regering vidtagit (ja inte den nuvarande förstås, den behöver USA säkert inte hota). Så har jag slagit bort tankarna och intalat mig att så konspiratoriskt får man inte tänka. Efter att ha läst de här bloggarna och artiklarna undrar jag inte mindre, får jag ju säga.

Länkar:
USA hotade Norge för Israels skull. Motbilder
USA hotade Norge, Magnus Berg, Burgsvik blogg
SV’s boycott call embarrasses government, Aftenposten
USA threats after boycott support, Aftenposten