Här fick vi i förra veckan reda på att det nu går att få snabbare bredband även där vi bor. Så vi ringde förstås och beställde ett sådant. Fjärde april ska ni ha det, utlovades det. Gissa om jag har varit spänd på att få ett snabbare bredband. Veckan har lusat sig fram och idag är det äntligen 4:e april.

Så idag har jag testat med jämna mellanrum – men inte har vi fått ett snabbare bredband inte. Det är samma lusiga nerladdning idag som det varit ända sedan vi fick bredband, med sämsta möjliga prestanda. Nu är klockan 18.20 så det torde inte bli ett snabbare bredband idag. Försöker jag titta på en video är det som vanligt – snurr, snurr, snurr, snurr, ett par meningar, snurr, snurr, snurr och hopplöst att försöka titta på videon. Snacka om besvikelse.

Tack för det löftesbrottet Telia. Som vanligt är ni inte mycket att lita på.

Tillägg 5/4 kl. 12.10:
Hurra, det verkar som om Telia kopplat in det snabbare bredbandet nyss. Det är fantastiskt, kan plötsligt titta på en video direkt, utan påfrestande avbrott. Tack Tellia, i alla fall bara en dags försening i förhållande till löftet. Jag beredde mig på att det inte skulle bli något före påsk.

Fortsättning kl 13.25:
Sen kan man ju inte låta bli att undra vad Telia sysslar med, djävlas de bara med oss, eller är det här ett sätt att konkurrera med oss på ett osedvanligt fult sätt. Vi i området har ju nämligen redan påbörjat nergrävning av fiberkabel, i privat regi och genom bildandet av en privat bredbandsförening. Kostnaden för oss som gått med har nu inte varit försumbar och ju fler som går med i föreningen desto billigare blir det för alla.

Med den här nya möjligheten att få detta bättre bredband, som vi tecknade oss för här, direkt via Telia istället, minskar förstås motivationen för andra i trakten att gå med i föreningen, vilket leder till fördyrande för oss som gått med från början och som betalat in en bra slant till utbyggnaden redan. Kunde Telia öka hastigheten så här enkelt, varför har företaget inte gjort det tidigare? Innan vi känt oss tvingade att lägga ut en stor summa pengar själva på att få det snabba bredband som storstadsbefolkningarna har fått utan dessa stora extrakostnader?

/Kerstin