Socialdemokraterna är beredda att ompröva och förnya sig, säger Mona Sahlin, och tycks tro att med införande av betyg i fler årskurser och med fler nationella prov kommer partiet att bli mer populärt.

Det är snarare allvarligt dystert att socialdemokraterna nu köper alliansens skolpolitik – i stort sett, och börjar yra om att deras egen skopolitik har misslyckats, går ännu mer åt höger alltså.

Det är inte traditionell socialdemokratisk skolpolitik som har misslyckats, det är de senaste 20 årens nyliberala avreglerings- och sparpolitik som har varit allvarligt misslyckad, en politik som socialdemokraterna aldrig borde ha bedrivit eftersom den har drabbat skolan, barn och ungdomar hårt.

Mycket tyder på att socialdemokraterna vinner fler röster på att vara alldeles tysta och låta alliansen fixa dem ökat stöd!

(PS: Inledningen på detta inlägg, som låg ute några minuter ströks, då jag lyssnade på ekot en gång till och det visade sig att det sammandrag jag hade hört mot slutet av ekot klockan 20.00 gav mig ett felaktigt intryck av Mona Sahlins uttalande.)

Länkar:
Sahlin får diskutera skola med regeringen, Ekot
Sahlin fick klartecken, DN
Så vill socialdemokraterna ha det i skolan, DN