Idéhistoria/filosofi26/03 02:34
Inte tid att blogga – men en recension
Det har varit lite dåligt med bloggande här den senaste tiden. Det kommer nog att förbli så ytterligare en tid men idag kan jag hänvisa mina besökare till Albas huvudsida, där det förutom många bra och intressanta artiklar också finns en recension av undertecknad, som med stort nöje har läst intervjuboken av Ami Lönnroth om Berit Ås, kvinnan bakom ”härskarteknikerna”. Jag rekommenderar verkligen läsning av den här boken. Den är både informativ och innehåller några riktigt roliga avsnitt.
Klicka på Albas logo överst på bloggen för att komma till Alba eller på den här länken direkt till min recension.
26/03 14:10 at 14:10
Här är det ännu sämre med bloggandet. Det saknas inte idéer och ämnen, men tiden och orken räcker inte till.
Tack för det fina, animerade påskkortet i förra inlägget!
Jag läste om boken i någon tidning – minns inte vilken – och tänkte att den måste jag skaffa. Det mest skrämmande är kanske att vi alla mer eller mindre använder oss av härskarteknikerna, oftast omedvetet.
Du skrev för ett tag sedan ett bra inlägg om varför vårt nuvarande skattesystem (infördes någon gång på 70-talet), som har till syfte att jaga ut alla kvinnor på arbetsmarknaden, inte alls har medfört någon ökad jämställdhet. I stället har många kvinnor hamnat i en ny fälla; med lågstatusjobb, låga löner, dubbelarbete, stress, arbetsskador och dåliga pensioner. Tror det var så du tolkade situationen för en stor grupp kvinnor. Kanske kan du länka till artikeln igen?
26/03 15:09 at 15:09
Hannelore:
Nja, nu skrev jag nog inte att syftet med det då nya skattesystemet var att ”jaga ut kvinnorna” i arbetslivet, utan att det som var förnuftigt då har blivit en kvinnofälla med dagens liberala politik. Men här är länken till uppsatsen, som jag skrev och lade ut på min hemsida 7/8 2002.
Kvinnofällan
Ja tror i alla fall att det är denna länk du frågar efter.
27/03 10:34 at 10:34
Tack Kerstin, precis den artikeln jag letade efter.
Vad jag menar med ”jaga” är att många kvinnor, som hellre vill stanna hemma några år när barnen är små, känner sig tvungna att jobba för att klara ekonomin.