Nog verkar det som om det drar ihop sig igen, till att alla vi vanliga småknegare och småföretagare, kollektivt (hur hatat detta ord än är inom den ekonomiska eliten och bland dennas trogna mopsar), får rycka ut ännu en gång och rädda kapitalet från katastrof och se till att aktieägarna inte förlorar något på det finansiella vanvett storföretag och banker ägnar sig åt. Varningstecknen finns där – allihop.

Vi kan bara hoppas att det inte blir lika illa som vid krisen i början på 90-talet, som vi egentligen fortfarande betalar för, men vad som än händer kan vi vara säkra på att de ekonomiska elefanterma vinner på eländet, hur stort det än blir för oss som får betala kalaset åt dem.

Nu börjar vi förstå vad ”den osynliga handen” sysslar med – och för vilka den ställer allt till det bästa.

”Svenska banker hotas också av finanskrisen”, DN, 20/3
Lägsta dollarkursen på femton år, DN 28/3
”USA-krisen smittar Europa”, Lars Joung i Realtid>
Gardell varnar för bankaktier, Realtid 28/3