Den 5:e juli förra året blev Kelly Thomas, en hemlös  37-årig man som led av schizofreni, så illa misshandlad av fem poliser i Californien att han var oigenkännlig. När han så småningom kom in på ett sjukhus konstaterade läkarna att han hade flera brutna ben i ansiktet, flera knäckta revben och krossad bröstkorg. Han dog fem dagar senare.

Så här ser det ut när Obama misshandlar sina egna medborgare till döds. Kan man verkligen acceptera att ett land har en så bestialisk president? Borde inte FN besluta om ett radikalt ingripande ex. om en ”no-police zone” i USA, så att Nato kan skjuta ner varje polis som visar sig ute i USA, och bomba varje polisstation där – enligt R2P.

Cops Vs. Cameras: The Killing of Kelly Thomas & The Power of New Media

Va? Var det inte Obama själv som misshandlade den här personen? Men – är det inte alltid så att kungar, statsministrar eller presidenter, vad ledaren nu kallas, beordrar varje misshandel som begås av en officiell tjänsteman i deras länder? Det trodde jag, med tanke hur det rapporteras från somliga andra länder.

/Kerstin

Länkar:
1) Kelly Thomas, victim of police brutality. Voltaire Network 17/5 2012

- Brave New World, Brave New Majority, Alexander Cockburn, counterpunch.org 18/5 2012 (Citat:…but if there’s any nation in the world that is well on the way to meriting the admittedly vague label of “fascist,” surely it’s the United States.
Fascism, among other things, is a system of extreme, methodical state repression, violent in contour and threat, buttressed by ultra-nationalist mythology, a militarist culture and imperial ambition. In the 1980s America started locking up its poor people. Seven million adults were under correctional supervision in 2009…..A fascist regime spies obsessively on its citizens. Study US laws on secret surveillance since the Patriot Act and you will find procedures that would have been the envy of the East Germans. 

Ultimately a fascist state claims the right, currently under judicial stay by federal judge Katherine Forrest, to imprison its victims without term or hope of redress or legal representation . As the executive power, in the form of the president, it claims the right to kill its enemies, whether citizens (Awlaki) or others (Guantánamo), without judicial review. In other words, rule by decree—which is what Hitler’s Enabling Act won him in March 1933.)

Mer läsning:
- High Noon for the Imperium. American Empire and the Future, Paul L.Atwood, counterpunch.org 18-20/5 2012