Kom just att tänka på att jag måste ha missat Littorins utmämning av Årets Arbetare 2007. Någon som vet vem som blev den lycklige och när han åt lunch med Littorin? Har inte sett ett enda foto från det högtidliga tillfället.

Dessutom har jag fortfarande inte sett några företag som börjat annonsera med alliansregeringens nya utmärkelsesymbol, smileysen. Någon som sett några företag som stoltserar med en sådan?

För övrigt förefaller det som om regeringen har återinfört den gamla lösdriverilagen . Då den förelåg handlade det om att sätta arbetslösa kvinnor och barn på spinnhuset, att spinna, som på den tiden var den trånga sektorn inom produktionen, och att skicka in pojkar och unga män i militären. Idag vill de rika återigen inte vara med och betala för en allmän social välfärd och skötsel av landet, då sätter man in arbetslösa i offentlig städning istället – också mot svältlön.

För några år sedan gick vi med ilfart mot 1800-talet, nu är vi på väg tillbaka till medeltiden, i ännu högre hastighet.

Länk:
Alliansen sjösätter plusjobb, Alliansfritt Sverige
Arbetslösa ska plocka skräp, DN