Så har Börje ( i en kommentar) avslöjat bluffen. Någon Årets Arbetare 2007 har tydligen inte utsetts utan det var 2006 års arbetare som utsågs i mars i 2007. Det visar sig dessutom att hon inte ens är arbetare utan driver ett eget företag.

Alltså: År 2006 års arbetare var egen företagare. Då undrar man ju om moderaterna inte vet vad en arbetare är, om man inte vet hur man ska få kontakt med en sådan, om ingen arbetare hade lust att ställa upp eller om utmärkelsen förklarar hur partiet kunde kalla sig det nya arbetarpartiet. I god och för moderaterna numer normal nyspråksanda har man kanske döpt om egna företagare till arbetare.

Det var väl vad man misstänkte – att det var något skumt med moderaterna ”det nya arbetarpartiet”, ja om man inte har märkt det tidigare alltså, vilket man ju borde ha gjort vid det här laget.