bild3

Den här stolpen står alltså vid tomtgränsen och den för, förstås liksom den förra, både telefontråd och el och är ordentligt stagad med fyra vajrar. Vi känner oss väldigt trygga inför vintern och är övertygade om att vi ska slippa återuppleva åtta dygn utan el denna vinter. Det var inte kul – tro mig! Men det är klart, om Gudmund slår till i vinter, så att granen bakom stolpen faller, då går det nog illa igen.

I morgon ser vi dock fram mot köldgrader men också lite solstunder. Jinge ser ut att få lite av det busväder som han älskar. Elavbrott drabbas han väl inte av, men Stockholm och andra storstäder brukar ju stanna av andra anledningar numer, så fort det faller lite snö. Har bestämt för mig att det inte alls var på det sättet för omkring 25 år sedan och tidigare. Det verkar som om politikerna är lite för tidigt ute, när de har anpassat stadsplanering och snöröjning efter växthuseffekten redan nu.