Man trodde ju att USA/Nato-hyckleriet ändå hade vissa gränser men nu kan vi konstatera att så är det inte. Det finns ingen som helst hejd på hur mycket man kan ljuga, hyckla och mörda för att uppnå sina egna syften, att framför allt behärska alla stater i världen som ligger på lager av olja eller ställer sig utanför IMF:s  inflytande. (1)

Här har Turkiet under mer än ett år tillåtit mängder av legoknektar, från olika delar av Arabvärlden, att använda Turkiet som bas för anfall in i Syrien och för mordräder där, vilket inte längre ens är någon hemlighet.(2) Dessutom har Turkiet tillåtit att dess territorium fungerar som transitland för vapen till den s.k. oppositionen i Syrien. Här har Västmakterna dessutom hotat Bashar al Assad under samma period och krävt hans avgång.(3) Vidare bekostar och bedriver USA samordning av kriget mot Syrien från turkiskt territorium och sannolikt även inifrån Syrien (2) och de fientliga handlingarna mot Syrien trappas hela tiden upp. Ovanpå detta bedriver USA/Nato m.fl ekonomisk krigföring mot Syrien.

Till slut skjuter Syrien ner ett turkiskt stridsplan som av allt att döma flög över syriskt territorium. Då går dansken Rasmussen, Natos ”hedervärde” generalsekreterare, ut och bräker fram ett fördömande av Syrien, med spelad indignation, och kallar nerskjutningen för en totalt oacceptabel krigshandling.(4)

Man tror inte det är sant.

/Kerstin

Tillägg kl. 13.15:
Så har då det hänt som Thierry Meissan förutspådde för någon vecka sen, (5) Nato har sett till att sabotera syriska TV-sändningar genom att spränga en tevestation och döda flera journalister och därmed satt igång den stora psykologiska krigföringen /PsyOps/ (6).

Tillägg 2 kl 17.55
Nu ska man lägga märke till hur demoniseringen av Kina tar fart (Ekot igår, med rapporter om en hemsk tvångsabort, och idag med rapport om en familj som tvingas flytta från sitt hus), givetvis för att även Kina motsätter sig en rejäl attack på Syrien, med FN:s godkännande. Mitt påpekande här innerbär inte att jag anser att Kina är någon idealstat eller aldrig gör fel, det handlar istället om NÄR USA/Nato bestämmer sig för att demonisera en annan stats ledare. Inte om de har anledning att göra det. Det är ju nämligen så att FN/US/Nato inte demoniserar de diktatorer och mördarregimer som lyder Washingtons order.

Under tiden avskaffar EU de sista resterna av demokrati och folkens möjlighet att påverka sina regeringars politik. Det är skillnad på vad som är demokrati i USA och i övriga Nato-länder och vad man i retoriken kräver av stater som man vill dominera och vars resurser man vill lägga vantarna på.

Tillägg 3 29/6 kl. 13.50 2012:
Igår fick vi från SR höra att Uigurer i Sverige bevakas från Kina. (7) Vad får vi veta om Kinas illdåd idag tro?

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien, eller varför jag vägrar att medverka i krigspropagandan)

Länkar:
1) The Evils of Humanitarian Wars. Jonathan Cook, counterpunch.org 26/6 2012
1) The Syrian Conundrum. Washington and Damascus,Saul Landau, counterpunch.org 22-24/6 2012
2) CIA Directing Arms Shipments To Syria’s “Rebels”, Bill Van Auken, Counter Currents.org 22/6 2012
2) US Escalates War Threats Against Syria In Response To Downed Plane, Niall Green, Counter Currents.org 25/62012
3) Syria’s Assad must go, Obama says, Washington Post 19/8 2011
3) What Did Turkey Think Syria Would Do? Syria and the Phantom,Conn Hallinan, counterpunch.org 27/6 2012
4) Turkiet hotar slå tillbaka syriska kränkningar, SR Ekot 2676 2012
-) C.I.A. Said to Aid in Steering Arms to Syrian Opposition, Eric Schmitt, New York Times 21/6 2012
-) On the porous border with Turkey, smugglers keep Syria’s uprising alive, John Densky, The Guardian 22/6 2012
-) Opening the Weapons Tap: Syria’s Rebels Await Fresh and Free Ammo, Rania Abozeid, Time 22/6 2012
- Is Barack Obama Morphing Into Dick Cheney? Four Ways the President Is Pursuing Cheney’s Geopolitics of Global Energy, Michael T. Klare, Tom Dispatch 21/12 2012
Och detta kan vara början: Is This Erdogan’s Backdoor For Implementing Safe Zones? Moon of Alabam 26/6 2012 (Citat: ”The rules of engagement of the Turkish Armed Forces have changed,” Prime Minister Recep Tayyip Erdogan said in a televised speech. ”Any military element that approaches the Turkish border from Syria and poses a security risk and danger will be regarded as a threat and treated as a military target”. Dvs det kan bli omöjligt för Syrien att förfölja ”oppositionen” fram till turkiska gränsen när dessa flyr in över densamma.)
- Fighting breaks out in Syrian capital as Turkey, NATO threaten war, Joseph Kishore, wsws.org 27/6 2012 (Citat: The actions of Turkey and NATO are aimed at bolstering the opposition forces and ensuring that they have greater freedom of movement along the 500-mile-long Syria-Turkey border.
In his speech before parliament, Erdogan said that Turkey was modifying its military rules of engagement. “Every military element approaching Turkey from the Syrian border and representing a security risk and danger will be assessed as a military threat and will be treated as a military target,” he said. At the same time, he ordered Turkish military units to deploy along the border.
This effectively prevents Syria from taking any military action against Free Syrian Army forces near the border, or if it does take such measures, they can be used as justification for a military response from Turkey……….Any military conflict with Syria could quickly involve its principle allies—Iran, Russia and China. American imperialism is creating the conditions for a global catastrophe.)
5) För mer om senaste nytt från Syrien, läs Syrienblogg
 6) NATO Preparing Vast Disinformation Campaign, Thierry Meyssan , Oriental Review.org 16/7 2012
6) US-backed Gunmen Behind Ikhbariya TV Massacre, Bill Van Auken, Syria 360grader 28/6 2012
7) Uigurer övervakas i Sverige, SR Studio Ett 28/6 2012
- Breaking News, Friends of Syria 27/6 2012 (om journalister i Syrien)
- Syria News 27 June 2012.Terrorist Attack, Ikhbaryia TV, three Journalists Martyred,Terrorists Killed, Friends of Syria 27/6 2012 (om attacken på TV-kanalen och studios i Syrien)
- Erdogan höjer tonläget mot Syrien, Jan Blomgren, SvD 27/6 2012 (Kors i taket, en och annan sanning kommer fram även i Sverige idag.)
- U.S. admits funding Syrian opposition, CBC News 18/4 2011
- Libya descending into chaos after NATO ‘success’, Scott Taylor, The Chronical Herald 25/6 2012 (The rationale for using the Libyan template for intervention is based on the presumption that the Libyan conflict was a resounding success. From a NATO perspective, it certainly would appear that way. For 10 months last year, NATO aircraft, ably led by Canada’s own highly decorated Lt.-Gen. Charles Bouchard, bombed the bejeezus out of Libyan targets without suffering a single casualty.Those repeated airstrikes, in addition to the arming and training of opposition forces, the freezing of President Moammar Gadhafi’s finances and the enforcement of a one-sided arms embargo, finally led to a rebel victory…..Without any form of central authority, Libya has become virtually lawless. Revenge killings, detention, ethnic cleansing and torture continue unabated.)
- The U.S. and Syria: Facts you should know, Joyce Chediac, Global Research 27/6 2012 (Citat: Washington has funneled money to a right-wing Syrian opposition group since at least 2005. (Washington Post, April 16, 2011…. Ex-CIA agent Philip Giraldi admitted that the U.S. was involved in Syria and laid out the U.S. plan: “NATO is already clandestinely engaged in the Syrian conflict, with Turkey taking the lead as U.S. proxy. Ankara’s foreign minister, Ahmet Davitoglu, has openly admitted that his country is prepared to invade as soon as there is agreement among the Western allies to do so. The intervention would be based on humanitarian principles, to defend the civilian population based on the ‘responsibility to protect’ doctrine that was invoked to justify Libya.” (theamericanconservative.com, Dec. 19, 2011…..)
- HRW Report on ”Syrian Torture” Nonsensical, Hypocritical. Careless readers might think report covers Western atrocities committed in Afghanistan and Iraq. Land Destroyer 3/7 2012
- How the US Rendered, Tortured and Discarded One Innocent Man, Clara Gutteridge, Information Clearing House 3/7 2012

Om förnedring och tortyr i Libyen, där, enligt vittnen, också Nato-soldater närvarade:  More humiliation and torture by the Misrata NATO-led Rebels. Libya S.O.S. 27/6 2012