Våra media beskyller Bashar al Assad, direkt och/eller indirekt för att ha:

– skjutit hejdlöst på ”sitt folk”, på demonstranter
– skjutit ihjäl massor av syriska poliser och militärer
– bombat sönder sina säkerhetscentraler och därvid dödat många av sina säkerhetsmän
– bombat ihjäl ett antal utländska journalister
– skjutit på begravningsföljen
– bombat sönder delar av Syriens infrastruktur, oljeledningar mm
– anställt massakrer, skjutit och skurit halsarna av flera hundra av sina anhängare (bl. i Houla), däribland många kvinnor och barn
– använt barn som mänskliga sköldar (satt dem på tanks tydligen, bundit fast dem där eller?)
– skjutit ner ett alldeles fredligt turkiskt plan som flög långt ute över internationellt vatten
– bombat sönder en TV-station, som stött honom, och dödat flera av  journalisterna där

Al Assad är, förstår vi förstås, fast besluten att se till att USA/Nato angriper och ockuperar Syrien, dödar honom och tillsätter en ”demokratisk” USA-vänliga regering istället, som NTC i Libyen.

På senare tid får vi dock veta att ”rebellerna” i Syrien också använder en del våld, fast vi förstår ju att de bara försvarar sig mot Assads hemska våld, som pågått mer än ett år nu.

Vem tror på denna bild?

/Kerstin

Tillägg 29/6 kl 23.35:
Nedan en video från ett inlägg i FN av den syriske FN-ambassadören Bashar al-Jaafari, där han bl.a sade att:

”We have witnessed launching satellite channels directed to the Syrian people, which disseminate extremist religious views that instigate terrorism, killing and sectarian sedition, supported by extremist groups and countries, ”said al-Jaafari, adding ”It is a such a odd contradiction that the broadcast of the Syrian channels is blocked according to an AL decision, not to mention the unilateral sanctions that the EU imposed of the Syrian General Organization of the Radio& Television.”

(min översättning:'”Vi har sett satellitsändningar riktade till det syriska folket, som sprider extermisternas religiösa uppfattningar, som uppviglar till terrorism, dödande och den sekterism som stöds av extremistiska grupper och stater, ”sade al-Jaafari, och tillade ” Det ligger en underlig motsägelse i att de syriska kanalerna är blockerade i enlighet med ett AL-beslut (min anm: AL troligen = Arab League), för att inte tala om de unilaterala sanktioner som EU utsätter den syriska allmänna radio- och televisionsorganisationen för.” /Talet kan läsas här och ses nedan.)

Double standard even in terror _ Jafari, (28/6 2012)

Sedan kan vi ta del av några kristna synpunkter på vad som händer i Syrien:

Vatican’s Fides News Agency – U.S. Backed Syrian Rebels Killing Christians!!. (16/6 2012)

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien, eller varför jag vägrar att medverka i krigspropagandan)

Länkar:
-  Assads säkerhetsstyrkor skjuter demonstranter, Ekot, SR 27/8 2011
- Soldater och poliser i Syrien ger sig på oskyldiga barn, SR P4, Ekot 12/6 2012
- Tyrannens blodspår, DN 8/6 2012
- Nya bomber och stora begravningar i Damaskus, HBL.fi 5/5 2012
- Kända journalister dödade i Syrien, Expressen (dat?) 
- FN-råd fördömer blodbad i Syrien,Ekot 1/6 2012
- Barn används som mänskliga sköldar i Syrien, Ekot 12/6 2012
- Syrien anklagas för att trappa upp våld mot civila, Ekot 8/4 2012
- Våldet fortsätter i Syrien – minst 66 döda i dag, Ekot 29/1 2012
- Syrien sköt ner turkiskt stridsflygplan, Svt Nyheter 23/6 2012
- Propagandists Sell ”Vigilante” Solution for Syria, Tony Cartalucci, Land Destroyer 29/6 2012
- Repost: Turkey Seeking ”Buffer Zone” for NATO Death Squads, Land Destroyer 29/6 2012
- NATO Member Turkey Harboring Terrorist Army, Tony Cartalucci, Land Destroyer 29/6 2012
- War At Any Cost: Another Manufactured Pretext for War with Syria, Eric Draitser, Stop Imperialism 2 2012 
- Time for Regime Change in the USA, Rodney Shakespeare, Information Clearing House 29/6 2012 (Citat:  Thus the Shanghai Co-operation Organisation brings together Russia, China, Kazakhstan, Kyrgyzstan and others, with India, Pakistan and Iran as observer members. China and Japan have decided to trade in their own currencies and not the dollar – there’s a sign of the times! And in South America a number of countries are beginning to band together to run their own international bank (the Banco del Sud) thus causing the diminution of American financial and political influence.
Indeed, the amazing thing is that the USA is completely failing to see what is going on. It was completely caught off balance by the Arab Spring so perhaps it is not surprising that it does not understand that it is hated more than it knows; that its traditional mixture of bullying, bribery and attack are not quite as impressive as it thinks; and that, in short, others are fed up with a short-sighted arrogance and even more short-sighted stupidity which is always prepared to go to war (even if that means that the USA is now virtually bankrupt because of its military spending).)
- Can The World Survive Washington’s Hubris? Paul Craig Roberts, Information Clearing House, 29/6 2012 (om hur USA omringar Ryssland med militärbaser och hotar hela världen: The evidence is simply overwhelming that Washington–both parties–have Russia and China targeted. …… Regardless of the purpose, nuclear war is the likely outcome…..
Someone is arming the “rebels” as obviously the weapons can’t be purchased in local Syrian markets. Most intelligent people believe the weapons are coming from the US or from US surrogates.
So, Washington has started a civil war in Syria, as it did in Libya, but this time the gullible Russians and Chinese have caught on and have refused to permit a UN resolution like the one the West exploited against Gaddafi.
What the US is bringing is civil wars and the breakup of countries, as President Bill Clinton’s regime achieved in former Yugoslavia…..
Russia’s Putin understands that Russia itself is threatened not only by Washington’s funding of the “Russian opposition,” but also by the strife among Muslims unleashed by Washington’s wars against secular Muslim states, such as Iraq and Syria…..
….Putin is demonized by Washington and the US media and because Putin’s Russian opposition is financed by Washington and serves US, not Russian, interests….
For a country incapable of occupying Iraq after 8 years and incapable of occupying Afghanistan after 11 years, to simultaneously take on two nuclear powers is an act of insanity. The hubris in Washington, fed daily by the crazed neocons, despite extraordinary failure in Iraq and Afghanistan, has now targeted formidable powers–Russia and China. The world has never in its entire history witnessed such idiocy.
The psychopaths, sociopaths, and morons who prevail in Washington are leading the world to destruction. The criminally insane government in Washington, regardless whether Democrat or Republican, regardless of the outcome of the next election, is the greatest threat to life on earth that has ever existed.
) Kan det sägas bättre, och av en konservativ amerikan dessutom?

– För mer om och senaste nytt från Syrien, läs Syrienblogg och Försvara Syrien och läs också:
- East-West Standoff over Syria and Iran: Explosive Diplomacy and Brinkmanship at the Brink of World War III, Christof Lehmann, nsnbc 15/6 2012