Jag gillar George Galloway skarpt, dels för att han är kunnig, dels för att han oftast tycker likadant som jag, dels och kanske framför allt för att han talar klarspråk, inte hymlar utan kallar en spade för en spade. Så här kommer han med sina synpunkter på Syrien och vad som händer där:

George Galloway on Syria (5/4 2012)

Den enda punkten där jag inte håller med honom är där han säger att Assad måste bort för att hans familj suttit vid makten så länge. Det är för det första inget bra skäl i sig, för det andra är det syrierna själva som ska avgöra om den saken.

Så kan det ju vara intressant att lyssna till ICC-advokaten Melinda Taylor, som arresterades i Libyen när hon och tre andra, som också arresterades, skulle besöka Saif al Islam, Ghadafis son, som sitter fängslad i Zintan (ICC har ju begärt att Saif al-Islam ska utlämnas till ICC):

Melinda Taylor addresses the Hague (utlagd 6/7 2012)

(Tack Sangamar för tipset om denna video.)

Verkar det inte som om Libyen har infört, eller varje fall tillämpar, amerikanska lagar numer, den där nya lagen exempelvis, som tillåter amerikansk militär att fängsla och spärra in människor som de anser hotar landets säkerhet, så länge de önskar och utan att den fängslade har några som helst rättigheter, som att få veta varför han fängslats, inte har rätt till rättegång eller att få veta hur länge han ska hållas inlåst.(1)

Så ja – Libyen har numer amerikansk demokrati åtminstone i det här avseendet. Vi som är lite gammaldags i vår politiska uppfattning anser förstås inte att sådana här lagar är förenliga med demokrati, varken i USA eller i Libyen. Men vi hänger inte med utvecklingen förstås och har inte fattat att det är andra och nya (modernare kanske) tider numer. Vi är ju så korkade att vi vet att sådana lagar öppnar för och kommer att resultera i godtycke och rättsövergrepp mot oskyldiga – också.

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien, eller varför jag vägrar att medverka i krigspropagandan)

/Kerstin

Länkar:
1) The Collapse of American Democracy, Barry Grey, Global Research 12/3 2012
1) World’s Apex Bully Leads World Into Lawlessness, Paul Craig Roberts, counterpunch 13-15/6 2012
1) USA hotar Ryssland och Kina för deras stöd till Assad, Motvallsbloggen 6/7 2012
- CIA torture whistleblower faces trial, voltairenet.org 8/7 2012

om Syrien:
- Armed gangs force Syrians to protest against government: Locals. The 4th Media 19/6 2012
- Thierry Meyssan on aggression against Syria and François Hollande’s diplomacy, thierry Meyssan, Voltairnet.org 6/7 2012
- Israel Wants War With Syria over Chemicals of Mass Destruction, Friends of Syria 12/6 2012 (Apropå dagens nyhet i svenska media, om Assads ”massförstörelsevapen” giftgas den här gången, som även nästa länk handlar om:)
- False Flag Alert: US Claims Syria ”Moving Nerve Gas Out of Storage”
NATO-FSA False Flag Alert, Tony Cartalucci, Land Destroyer 13/7 2012

- USA:s verkliga motiv i Syrien, Ulf Bjerén, Sydöstran/BLT 28/2 2012 (Citat: FN-stadgans strikta bestämmelser mot att intervenera i inbördeskrig, tillkomna efter andra världskrigets seger över fascismen, ska ses mot bakgrund av kolonialismens och fascismens praktik av anfallskrig under falska förevändningar. Under 1930-talet var metoden legio i de aggressiva fascistiska staternas utrikespolitik. Ett exempel: Under förevändning att rädda Sudettyskarna i en humanitär kris ingrep Hitlers trupper och ockuperade Tjeckoslovakien 1938. Principen om respekt för nationell suveränitet är ett skydd mot djungelns lag, den starkes godtyckliga rätt. )
– Questioning the Syrian “Casualty List”, Sharmine Narwani, alakhbar english 28/2 2012

om Libyen:
- Libya tribes fear clashes over captive journalists, Global Civilians For Peace In Libya 12/7 2012
- Fired employee is the only witness brought against Dr Dorda, Lizzy Phelan, Global Civilians For Peace In Libya 12/7 2012 (Bör jämföras med vad Melinda Taylor säger i videon ovan, om rättsväsendet i det befriade och demokratiska Libyen.)

Om Iran (Väst för redan ett ekonomiskt krig mot Iran och nu förbereder USA ett militärt anfall också ):
- USA skickar ett fjärde hangarfartyg och ett dussin undervattensdrönare mot Iran, Infowars.se 13/7 2012