Det är midsommar och vad passar bättre än att fira den med trädgårdens blomsterfägring.

blommor

Det blev en fantastisk blomsterprakt av misstaget för två år sedan. Det var inte alls meningen att det skulle bli så här många fingerborgsblommer. Men jag tappade en hel fröpåse i rabatten ovan förrförra sommaren. Så jag tog några grabbnävar, nå kvinnonävar kanske, jord och frön och spred ut misstaget över samtliga rabatter och tänkte att det går väl att dra upp en del om de kommer för tätt någonstans. Det gjorde jag lite här och där förra sommaren och så här praktfullt blev det alltså i år, när de blommar allihop. Jag är just nu inte ett dugg ledsen för min ”ungdomliga” klantighet den gången :-).

blommor

Men det finns lite andra blommor också i trädgården:

blommor

Vore det sedan inte så vidrigt mycket knott så fort solen går i moln eller när den närmar sig trädtopparna på kvällarna, kunde man ju sitta ute och njuta av blommorna. Nu är det det, så man får sitta inne istället och njuta av pelargonerna i fönstren.

blommor

Men kan någon trädgårdskunnig tipsa mig om blommor som trivs i nordlägen, i skuggiga lägen alltså. Jag skulle vilja ha lite mer och frodigare blommor på nordsidan av huset också.