A US SOLDIER SPEAKING THE TRUTH! STOP THE WAR AGAINST ISLAM! (Revolution someone!?) (outlaid 20/2 20120)

Sen är det dags för den här videon, som ger en delvis annorlunda bild än den jag har stött på tidigare, som inte är medias bild dock:

Syria – The True Story (11/7 2012)

 

Tillägg kl 11.45:
Man ska lägga märke till att, var gång det hänt något i Syrien, ett antal personer är dödade, så rusar Hilary Clinton ut i media, och sedan resten av Västvärldens ledare, och fördömer Assad för att ha utfört en förfärlig massaker. Hon har inga belägg, för saken är i den situationen alltid fortfarande oklar. Men Clintonskans rådgivare har berättat för henne att det inte spelar någon roll om det hon säger är korrekt, för när det gäller propaganda så är det vad som sägs först, och överallt, som gäller, som är det som människor fastnar för och minns. När sanningen så småningom har klarlagts så är händelsen ingen nyhet längre och då blir det sällan några stora rubriker. Dessutom har folk svårare för att minnas komplicerade redogörelser än korta snärtiga slagord eller påståenden som: Assad har begått ännu en skändlig massaker.

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien, eller varför jag vägrar att medverka i krigspropagandan)

/Kerstin

Rekommenderad läsning:
”Democracy Now” and the ”Progressive” Alternative Media: Valued Cheerleaders for Imperialism and War, Finian Cunningham, Scoop 13/7 2012 (om hur TV-stationen Democracy Now, som tidigare ansetts vara en pålitlig källa vad gäller kritik av USA:s regering och makten i USA, nu är oumbärlig för Washington när den nu stödde attacken på Libyen och nu mot Syrien. I Bibeln kan man läsa (fritt ur minnet): Sannerligen säger jag Eder, himlen gläder sig mer över en enda syndare som låter sig omvändas än över den som aldrig syndat.)
The Burial Brigade of Homs. An Executioner for Syria’s Rebels Tells His Story, Ulrike Putz, Der Spiegel 29/3 2012 (Citat:Hussein can barely remember the first time he executed someone. It was probably in a cemetery in the evening, or at night; he can’t recall exactly. It was definitely mid-October of last year, and the man was Shiite, for sure. He had confessed to killing women — decent women, whose husbands and sons had protested against Syrian President Bashar Assad’s regime. So the rebels had decided that the man, a soldier in the Syrian army, deserved to die, too.
Hussein didn’t care if the man had been beaten into a confession, or that he was terrified of death and had begun to stammer prayers. It was his tough luck that the rebels had caught him. Hussein took out his army knife and sliced the kneeling man’s neck. His comrades from the so-called ”burial brigade” quickly interred the blood-stained corpse in the sand of the graveyard west of the Baba Amr area of the rebel stronghold of Homs. At the time, the neighborhood was in the hands of the insurgents….”Since last summer, we have executed slightly fewer than 150 men, which represents about 20 percent of our prisoners,” says Abu Rami. Min anm. Denna intervju gjordes före Houlamassakern.)
- Human rights now worse in Libya than it was under Gaddafi, Mel Frykberg, Stop the War coalition 14/7 2012