Vad som sägs i videon nedan är närmast otroligt.

Obama Admin Cites ’Int’l Permission,’ Not Congress, As ’Legal Basis’ For Action In Syria.mp4 (9/3 2012)

Här hävdar Panetta, USA: försvarsminister, att USA kan gå i krig utan kongressens tillstånd, dvs utan att fråga det amerikanska folket, kongressen ,som enligt den amerikanska konstitutionen, är USA:s högsta beslutande organ och som måste ge tillstånd att starta krig. Krig kan alltså startas:
1) om ett krig sanktionerats av ”det internationella samfundet”, som FN och eller Nato, ger USA legal bas för krig.
2) om USA:s säkerhet hotas.
I det första fallet handlar det i pratiken om att ledarna, dvs presidenten och/eller hans rådgivare, kan starta krig när han/de vill. Om FN, som i huvudsak styrs av USA, som i fallet Syrien där Ryssland och Kina blockerar ett beslut om direkt krig mot Syrien i Säkerhtesrådet, inte sanktionerar ett anfallskrig, då kan USA, låter det på Panetta som, underordna sig Nato och på grundval av Natos beslut starta krig i alla fall. Vem tror att Nato är ett beslutande organ som sätter USAs intressen åt sidan? Det torde vara klart för alla att Nato är USA:styrt och att organisationen idag har förvandlats, från att ha varit en försvarsorganisation till att vara USA:s krigs- och rekoloniliseringsorganisation.

Vad gäller punkten om USA:s säkerhet hotas, så undrar man hur Syrien hotar USA:s säkerhet?

Och just nu rapporteras att Damaskus är under kraftigt anfall från de religiöst fanatiska legoknektarna och att försvarsministern dött i ett bombattentat. (1) Det är ju möjligt att det är sant, jag vet inte, men det kan, vare sig denna uppgift är korrekt eller inte, vara idé nu, då PR-spinnet trappas upp, att erinra sig hur media rapporterade att Saif al-Islam var fängslad, varefter han dök upp på Rixos hotell i Tripoli i allra högsta grad fri.(2)

Någon mer som kommer att tänka på medeltiden nu, då Europa översvämmades av legoarméer som vandrade runt och krigade (och ägnade sig åt plundring, som är en viktig del av legoknektars inkomster) för vem som helst som betalade dem. Vi som är lite äldre kanske också kan erinra oss hur tortyr, i vår ungdom, ansågs vara något totalt ociviliserat och något som de demokratiska staterna inte sysslade med längre, hur Hitlers tortyr av ”fienden” var ett undantag och ett som visade att han var djävulens sändebud på jorden, ondskan personifierad. Vi kan ju fråga oss vilka som personifierar ondskan idag.

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien, eller varför jag vägrar att medverka i krigspropagandan)

/Kerstin

Länkar:
1) Syriska makthavare dödade i attentat, SR, Ekot 18/7 2012
2)  Saif al-Islam Gaddafi’s shock return rocks confidence in Libyan rebels, YouTube (Citat: Försvarsminister Daoud Rajha, på sin post sedan augusti förra året, dödades omedelbart. Han var uppsatt på USA:s lista över personer utsatta för sanktioner för sin roll i hur armén slagit ner protester. En ny försvarsminister, general Fahad Jassim al-Freij, utsågs snabbt, enligt statlig tv. Min anmärkning: Så nu vet vi att om ett antal personer startar ett litet krig i Sverige och börjar massmörda människor, så får svenska poliser och armén inte ingripa resolut mot de krigandes mördande. Låter otäckt eller hur?)
2) Hårda strider fortsätter att skaka Damaskus, J M Sommarström från Kairo, SR, Ekot 18/7 2012 (Citat: Gryning i Damaskus. En stor, nästan röd sol i bakgrunden skulle kunna utgöra en pittoresk vy, om det inte vore för den ihärdiga skottväxlingen, de återkommande explosionerna och rökplymerna mot skyn. Min anm. Hur vet han, som enligt uppgift i artikeln, rapporterar från Kairo, hur solen ser ut i Damaskus?)

Rekommenderad läsning:
- Saudiarabien – en verklig toppendiktatur!, Third World 15/7 2012 (Citat: Om en regering använder sig av diktatoriska och hårdhänta metoder för att upprätthålla en sekulär stat där alla människor behandlas lika oavsett religionstillhörighet – då är det så moraliskt upprörande att vi i Sverige ska vara med och bedriva krig mot den staten….. Men om de diktatoriska metoderna används för att bevara privilegierna åt en omåttligt rik kungafamilj som anser att deras överlägsna religion gett dem ett mandat direkt från Gud fader själv att styra diktatoriskt i tid och evighet, ja då ska vi gilla läget och sälja så mycket vapen och spaningsutrustning som det bara går. Min kommentar här: Och den diktatur som verkligen är ruskig vad gäller behandlingen av sina egna medborgare, och andra staters, ex. Bahrains)