För tillfället orkar jag inte riktigt skriva om vad som händer i Syrien. Därför nöjer jag mig med att tipsa om andra som gör det.

Först har vi den svenska bloggen Syrienblogg, som citerar ur och har länkar till ett antal viktiga artiklar och inlägg om vad som händer i Syrien just nu. Även bloggen Försvara Syrien är värd ett besök.

Sen rekommenderar jag en nya sida som jag hittade för några dagar sen som heter Australians for Syria som också är informativ och med mängder av länkar till aktuella artiklar.

Vill  man läsa om hur det kan vara att bo i Syrien och röra sig i områden som behärskas av ”rebeller” kan man läsa den kristna Maya Nazers blogg Syria Politics , berättelsen Homs the underworld city men även Syria; the Cradle of Contradictions

Och i artikeln Makdissi : What happened in al-Treimseh a military operation between the army and gunmen who terrorized civilians i Champress, kan man, som omväxling, läsa den syriska versionen av hur det gick till i Treimseh.

I The Telegraph kan vi läsa om hur Al-Qaida (som väl egentligen bara är ett annat ord för wahabiter, samma extrema sekt som det saudiska kungahuset tillhör) ökar sitt antal stridande i Syrien och att de inte alls har demokrati som målsättning. Hör man något om detta i svenska media? Jag har inte hört det, men jag läser ju och hör inte allt.

På Strategic Culture Foundations (en rysk ”think tank”) site kan man läsa en intressant analys av det militära läget.  Där sägs också att: ”Chief of the UN monitoring mission in Syria Gen Robert Mood has already announced the arms deliveries from abroad is the main reason the conflict is on the rise.” Har det rapporterats i Sverige? Jag har inte hört något om hans ställningstaganden.

New Statesman har en läsvärd artikel av John Pilger om PsyOps (psykologisk krigföring, dit alla typer att propaganda hör), som vi utsätts för så fort Väst, med USA och Storbritannien i spetsen för det mesta, ämnar bomba sönder ett land, just nu vad gäller Libyen och Syrien alltså.

Så har vi New York Times som skriver en underbar artikel om hur USA konspirerar, med Israel, med Turkiet bl.a. för att avsätta Assad. Idag torde det inte längre fungera att hävda att våldsamheterna i Syrien handlar om en spontant uppror av några som har en majoritet av syrierna bakom sig. Om detta vore sant skulle man knappast behöva all denna västliga/saudiska/qatariska uppbackning av ”de oppositionella”  i Syrien. Då hade Assad varit avsatt för länge sen nämligen. Det inser alla som använder sina små grå.

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien, eller varför jag vägrar att medverka i krigspropagandan)

/Kerstin

PS: Är det någon mer än jag som har undrat om Yitzhak Shamir fortfarande är i livet så ger en artikel i Information Clearing Houseav Uri Avnery, svaret.  Det är han inte. Han dog för några veckor sedan. Uri Avnery skriver lite om denne mans liv.  /DS