Kan någon besvara frågan om koltrastar (och kanske även andra fåglar) kan höra maskar under jordytan, om de hör väldigt bra alltså?

Vi har nämligen en koltrast boende i ladugården och han går gärna och letar insekter på gräsmattan. Han är inte speciellt rädd för mig och kommer ofta så nära mig som tre-fyra meter när jag sitter ute i trädgården. Han verkar ganska nyfiken på mig och brukar ibland sjunga en stump för mig stående där på gräset fyra meter bort. Nu när han slutat hålla konserter så tjattrar han istället mot mig. Kanske han hotar mig. Kvittar vilket, han är trevlig och numer en av ”mina goda vänner” i trädgården, precis som sädesärlorna som just är inne på sin andra kull.

Hur som helst så har jag noterat att koltrasen skuttar runt och plötsligt stannar han till, lägger huvudet på sned och lutar ena sidan av huvudet mot marken för att ögonblicket efter skjutsa ner näbben i gräset och dra upp en fet daggmask. Ibland får han dra i den i flera omgångar för att få upp den helt så den ligger helt klart inte ovanpå marken utan är förankrad i jorden. Mig förefaller han alltså lyssna efter masken och höra den innan han skickar ner näbben och pickar upp den. Kan det stämma?