Tillägg:  Av någon för mig obegriplig anledning gick det inte att kommentera denna post när jag lade ut den och jag hittar inget sätt att koppla på kommentarfunktionen igen, men när jag nu lägger in posten igen går det plötsligt att kommentera, så då gör jag så:

Ursprungligen utlagd 14/8 kl 02.22.
I USA vet alla normalinformerade människor att det är svängdörrar mellan de stora företagen/bankerna å ena sidan och senat/kongress/regering å den andra. Bara ett litet exempel, som dessutom är ruskigt:
Truth about Halliburton and Dick Cheney (utlagd 27/6 2008)

I Sverige ser vi nu en utveckling i samma riktning, hur topparna glider emellan politiken och företagen, hur företagen köper upp politiker sedan de lämnat politiken. Vad är det företagen/bankerna får från dem? Vad betalar de dem för? Har de fått vad de önskat i förskott och betalar för redan utförda tjänster eller köper de sig en kontaktperson rakt in i politiken? Jag gissar att bådadera är fallet.

Jag undrar dessutom fortfarande varför Alliansen inte vill att partierna ska vara skyldiga att visa varifrån de får sina penningbidrag. För att inte tala om frågan om hur/varför Carl Bildt blev utrikesminister – det är ett mysterium. Hur kom det sig? Vet bara att han har goda kontakter med innegrabbarna over there, om inte annat så sedan han lobbade för igångsättandet av Irakkriget.

Varför är Sverige en krigarnation igen förresten?

/Kerstin