En filmserie som är väl värd att ses. Framför allt förklarar de sista två delarna petrodollarsystemet väldigt bra. Så ja, det handlar om USA:s överlevnad som den överlägsna staten, som världspolisstaten.

1/4 Conspiracies: Iraq – Oil And Petrodollar Warfare – Essentials

2/4 Conspiracies: Iraq – Oil And Petrodollar Warfare – Essentials

3/4 Conspiracies: Iraq – Oil And Petrodollar Warfare – Essentials

4/4 Conspiracies: Iraq – Oil And Petrodollar Warfare – Essentials

Tillägg 28/10 2012:
Tyvärr har ovanstående videos tagits ner från YouTube. Eftersom jag inte hittar filmerna någon annanstans på YouYube lägger jag in den här videon istället:

Shocking Truth Behind Petrodollar warfare against Islamic States, Iraq, Libya, Syria, Iran (utlagd 20/12 2012)

Saddam hotade med att börja sälja olja i Euro istället för i dollar.  Även Ghadafi tänkte sluta sälja olja i dollar. Syrien måste besegras innan man kan ge sig på Iran. Så har även Ryssland, Kina m.fl. länder talat om att börja handla olja i andra valutor. Båda dessa länder, liksom Venezuela, står på tur efter Iran. I alla dessa stater har USA redan kaosskapande verksamheter igång, och Sverige hjälper till, liksom med den redan pågående förberedande propagandan mot bland annat dessa länder.

Ett tredje världskrig inte bara kan ligga framför oss utan ligger troligen framför oss.

Vi får väl anta att våra svenska bombliberaler och bombmoderater tycker att det ska bli kul att få vara med den här gången (deras åsiktsfränder och tidigare partikamrater lyckades ju aldrig få svenska regeringen att modigt ställa upp på Tysklands sida, vilket bombfantasterna beklagat djupt i många år), om de hinner tycka något alls när den dagen kommer förstås. En atombomb över Stockholm skulle reducera deras antal ganska snabbt och högst avsevärt, liksom många av oss andra.

/Kerstin

Rekommenderad läsning:
The Recent ”Preferred Plan” And It’s Weak point, Moon of Alabama 14/8 2012 (Citat: The more blood and treasure Iran loses in Syria – even if Assad stays in power longer – the weaker Iran will be. Only with that strategy in mind can one understand why the CIA is blocking weapons from reaching the insurgents: ”Not one bullet enters Syria without US approval,” one official claimed in Istanbul. “The Americans want the [rebellion] to continue, but they are not allowing enough supplies in to make the Damascus regime fall.)
In Syria US Violates International and Domestic Law, Syria 360º 14/8 2012
Obama’s riskless way of endless war will come back to haunt America, Adrian Hamilton, Stop the War Coalition 10/8 2012
Syrian Army takes over Saif al-Dawleh in Aleppo, Counter PsyOps 15/8 2012
US-led Syria siege prelude to dividing entire Eurasia: Analyst, Counter PsyOps 15/8 2012
The Qatari Role In Syria, Ismail Salami, Counter Currents 16/8 2012
Impunity at Home, Rendition Abroad. Normalizing Torture, Alfred W. McCoy, Counterpunch 12/8 2012
High Stake Outcomes Over Non-Issues, Oligarchs at the Gate, Paul Craig Roberts, Counterpunch 14/8 2012
Worrying signs of lawlessness in Libya, Global Civilians For Peace In Libya 2/8 2012
Syrian Uprising Morphs Into Regional and Global Wars, Phyllis Bennis, Information Clearing House 15/8 2012 (Citat: It is telling that Annan directly criticized the Council and its members, especially the five permanent members – Britain, China, France, Russia, U.K., U.S. – known as the Perm Five. While the Council had endorsed the Annan plan early on, there was never any real support for it or for the work of the UN observer team in Syria. Förstod Annan inte från början vad han var utsänd att göra – ge upprorsmakarna mer tid att organisera sig bättre och att utrusta sig bättre, eller visste han hela tiden?)
Nytt møte mellom Israel og USA – USA med lovnader om angrep på Iran juni 2013, Nyheter for aktivister 16/8 2012
Iran kjenner resultatet fra USAs krigføring i Irak – utarmet uran, Nyheter for aktivister 16/8 2012 (med förfärliga bilder på missbildningar på barn i Irak. Att fälla sådana bomber är så ondskefullt att det ligger bortom varje anständig människas fattningsförmåga.)