Så är vi då där, i det nya kalla kriget mellan USA/EU och Ryssland. På Georgiens sida står USA, säger Kristian Gerner i DN, och på den andra sidan står Ryssland. Har förstås för mig att även EU står på den första sidan, på Georgiens/USA:s/NATO:s sida alltså. (OBS: Skrivfel i stycket korrigerat efter en halvtimme)

Var det inte nu allt var sååååå fredligt i Europa och skulle så förbli i evighet, pga fredsprojektet EU och det kommunistiska Sovjets sammanbrott, så fredligt att vi inte behövde något försvar längre?

Georgien har haft ett mycket nära samarbete med USA. Amerikanarna har utbildat landets militära styrkor.
-Georgien aspirerar på att komma med i Nato. Konflikten är en front i ett nytt kallt krig, säger Kristian Gerner.
Förenta nationerna (FN) kommer inte att kunna ingripa i konflikten, tror Gerner.
-Ryssland kommer att utnyttja sin vetorätt i säkerhetsrådet i FN och sätta stopp för det….

Ja, så vill USA bygga militärbaser där också, ett led i USA:s politik att snäva in militärbasringen runt Ryssland.

Sån tur att vi just nu har den övermänskligt omdömesgille och militärt kunnige ministern Carl Bildt att leda oss (han som jagade U-båtar i Horsfjärden ni vet, som förorsakade en sådan härlig ekonomisk katastrof sist han hade något att säga till om i Sverige och som hyrdes av USA att lobba för att EU skulle delta i attacken mot Irak, som också lyckades så otroligt bra i fd. Jugolavien).

Skönt också, att vi inte har någon armé längre, att försvara någon neutralitet med (då är det ju bra med en försvarsminister som inte gjort värnplikten dessutom). Menar, det är ju dumt att hålla en dyr armé för att försvara något vi inte längre har kvar – neutraliteten alltså. Dessutom är ju Sverige ett så utomordentligt uselt land, om vi ska tro SN och Timbrohögern ex., ett land som består av bara gnällspikar och sjuklingar som inte vill göra rätt för sig. Vad är det att försvara?

Men egentligen är detta nya kalla krig förstås en fortsättning på kriget om oljan. Det där kriget som började på allvar när USA attackerade och ockuperade Afghanistan och sen Irak, som vi ser också i Afrika, som sannolikt snart kommer att fortsätta med att USA eller Israel bombar Iran och som kallas ”kriget mot terrorismen”. Och nu gäller det kanske snart för EU att vara med och försvara Georgien, som också ”vi” stödjer och som vi anses behöva för att få hit gas/olja.

Länkar:
Undantagstillstånd i Georgien, DN
Experten: Ett nytt kallt krig, DN
Georgien varnar för krig, DN
Ryssland och Georgien i storgräl”