Pål Steigan: Opinionsarbetet i Norge mot Libyenkriget (föredrag vid Nordiska Fredssamtal i Degerfors 3-5/8 2012)

Det Pål Steigan säger i filmen gäller i viss mån också för Sverige, framför allt att man utan att svenska folket egentligen fått veta vad som pågått, förvandlat det tidigare svenska värnpliktsförsvaret till en legoarmé att sättas in överallt i världen, för att föra USA:s krig. De första stegen i den här riktningen togs redan av den socialdemokratiska regeringen och det är en oerhörd förändring av Sveriges utrikespolitik, som alla ledande politiker vet att de inte har stöd för hos svenska folket (har sagt det förr: vad stort sker i politiken numer det sker i tysthet*), och det är en förändring som är mycket farlig för Sveriges säkerhet framöver. Jag har länge tänkt skriva lite om det här men har inte orkat göra det. Det är för förskräckligt.

OM LIBYENKRIGET:
I nästa film ser vi Ola Tunander, freds-och konfliktforskare i Oslo, berätta om bl.a. Libyenkriget:

Ola Tunander, Peace Research Institute Oslo (föredrag vid Nordiska Fredssamtal i Degerfors 3-5/8 2012)

Observera hur man hade organiserat informationen till västjournalister, de där som man vet inte tänker själva och inte klarar av att göra självständig research för sina rapporteringar. Han är lite väl snäll mot journalisterna, tycker jag nog, men låt gå för det, de är bara okunniga, oförmögna att tänka och dessutom alldeles för lata för att göra egna undersökningar varför de blir lätta offer för PR-firmor och regeringspropaganda.

Det mesta av den information som Nils Lundgren kommer med ovan har funnits att tillgå för den som varit intresserad och jag har här på på bloggen skrivit om en hel del av detta redan tidigare.

Det är också intressant att konstatera att vad som nu kommer fram om legoknektarna i Syrien, att de är terrorister och mördarband av värsta slag, det gällde även för upproret i Libyen vilket aldrig kom fram i våra media dock.

OM AFGHANISTANKRIGET
I filmen nedan talar Nils Lundgren om Afghanistankriget, det krig som svenskbetalda legoknektar är med och för på USA:s sida och under USA:s befäl och å allas våra, det svenska folkets vägnar:

Folkrätten, FN:s aggressionsförbud och Sveriges deltagande i Natos krig (föredrag vid Nordiska Fredssamtal i Degerfors 3-5/8 2012)

/Kerstin

Tillägg 25/8 2012 kl. 03.40:
Här ett par exempel på fejkbilder där de syriska numer s.k. ”rebellerna”, försöker lura Västvärlden att ryssarna ger syriska armén ryska tanks, alternativt försöker få oss att tro att ryssarna deltar i kriget på syriska värnpliktsarméns sida, apropå de fejkbilder som omtalas av Ola Tunander ovan.

Länkar:
– Tro inte på nyheterna från och om Syrien, Motvallsbloggen 11/12 2011
*) Varför backar S? Del IV – eller: Hur Socialdemokraterna konspirerar mot svenska folket, Motvallsbloggen 15/10 2010
– Libyen – vad händer där och varför? Motvallsbloggen 27/3 2011
Mer om Libyen och Nej till svenskt bombande i Libyen 29/3 2011
– Om att använda den sista oljan till krig, missiler och bombflygplan, Motvallsbloggen 19/4 2011 (apropå vad Pål Steigan säger ovan.)
– Målet med bombandet i Libyen ändrat och mer om “rebellernna”, Motvallsbloggen 16/4 2011 (apropå vad Ola Tunander säger ovan)