Svt visade häromdagen hur Etiopen hade fejkat en film om hur det gick till när Martin Schibbye och Johan Persson greps och sattes i fängelse där. Filmen kan ses här. (1)

Tillägg 13/9 kl 13.45: Har nu hittat en film om händelsen, på YouTube, men den innehåller bara delvis samma material som det TV sände och som länken ovan leder till:
The Ethiopian regime orchestrated the arrest of Swedish journalists (outlaid 12/9 2012)

Detta är nu inte första gången vi ser fejkade filmer från oroshärdar i andra länder. I synnerhet har vi sett en hel uppsjö av dem på YouTube från krigen i MÖ. Vi har exempelvis sett ett helt batteri av fejkade filmer på YouTube från Syrien, hopsatta av ”rebellerna”, ”oppositionen” vad man nu vill kalla de legoknektar från hela Asien som skickats in för att begå våldsdåd i Syrien. (Flera fejkfilmer kan ses härhär och här, för att bara ta fram några exempel.) Jag gissar, men är inte säker så rätta mig om jag har fel, att Svt visat åtminstone några av dessa fejkade filmer på sina nyhetsprogram. (Vi har inte kunnat se på TV på nära ett halvår, då vi plötsligt inte hade någon mottagning längre.)

Intressant i det här sammanhanget är också att Avaaz, den numer förmodligen välkända organisationen som samlar in namn mot allt mellan himmel och jord världen över, underhåller denna ”opposition” i Syrien med elektronisk utrustning,(2) sådan som gör det lätt för ”oppositionen” att ladda upp videofilmer till YouTube, varav många, kanske tom med de flesta, är fejkade på samma sätt som den etiopiska filmen om gripandet av Martin Schibbye och Johan Persson.

I fallet med filmen om gripandet av de båda svenskarna, passar det svensk journalistkår och svenska media att presentera bluffen för de svenska tittarna. Det handlar ju om ett par svenskar som beskylls för något de inte gjort. Vad gäller alla de fejkade filmer och övriga lögner vi får oss till livs i media från Syrien däremot, där man konsekvent ljuger om den syriska armén eller om Bashar Al Assads göranden och låtanden, eller som tidigare om Ghadafis, säger svensk journalistkår inte ett pip. Där använder man istället sådana filmer och/eller lögner, åtminstone indirekt, som belägg för falska påståenden om skéenden i Syrien, om Bashar Al Assad eller om den reguljära syriska värnpliktsarmén, som måste anses vara representativ för det syriska folket.

Vad media inte heller informerar oss om, i varje fall har inte jag sett något om detta så rätta mig om jag har fel, är det faktum att Al Assads regering består av representanter från flera andra religiösa grupper i landet, både sunniter och kristna finns representerade där ex.

Dessutom låtsas man i våra media, i god propagandastil, som om varje oförrätt, misshandel eller tortyr som någon blivit utsatt för i konfrontationer med syrisk polis ex., utförs på direkt order från Al Assad själv. Det är som om vi i Sverige skulle hävda att varje polismisshandel, och sådana förekommer förvisso även i Sverige, skulle vara beordrad av Reinfedt själv: ”Se där hur hemsk han är Reinfeldt. Han misshandlar svenskar i polisbilar, i  arrestlokalerna och i fängelserna, somliga så illa att de dör”. För att inte tala om att ”Göran Persson sköt på sitt eget folk” under Göteborgsdemonstrationerna i samband med EU-toppmötet för något tiotal år sen. Detta inte sagt för att  hävda att Assad är en ängel eller för att hävda att han måste vara helt oskyldig till allt som sker i syriska fängelser eller på syriska polisstationer, utan för att ge lite proportioner på det propagandistiska språk media använder så fort man talar om Assad, eller tidigare om Ghadafi. Sannolikt har även poliser och fångvaktare i Libyen och i Syrien betett sig som svin ibland helt utan order uppifrån, även om det misshandlats och torterats en del i dessa länder på order från högre ort, och fortfarande och sannolikt mer nu i Libyen än under Ghadafi, och trots den fantastiska nya USA/Natostödda regeringen Jibril. (3) Inte minst har både Syrien och Libyen, vad jag förstår, torterat människor för USA:s räkning, precis som Etiopierna gör och Afghanerna.

Under nästan hela mitt vuxna liv har jag undrat hur det som hände i Tyskland kunde hända. Nu vet jag det. Propaganda! Alla tyskar visste ju att Tyskland blev angripet av Polen och de flesta visste också hur judar utarmade det tyska folket. Dessutom visste de att deras omgivning var fientligt inställd till dem. Efter att tyska armén började försvara Tyskland mot de aggressiva polackerna förklarade ju England krig mot Tyskland.

Idag kan ingen inbilla mig att ”tyskarna visste” vad det var som faktiskt hände. Den tidens propaganda var lika effektiv som dagens, ja troligen ännu effektivare eftersom tyskarna inte hade tillgång till information från andra källor, efter Hitlers maktövertagande, än tyska radiosändningar och tyska tidningar, som alla skrev vad Hitler med anhang krävde. När våra media idag kan lura i de allra flesta svenskar alla de  lögner vi fått höra de senaste åren, först om Ghadafi och nu om Al Assad, ja då kunde Hitler luras precis lika effektivt, eller ännu effektivare.

Numer behöver tydligen ingen kräva något av journalisterna, för de gör snällt vad de ska alldeles frivilligt, nämligen ljuger oss fulla om vad som hände i Libyen och nu händer i Syrien. Det räcker för stormakterna att sätta ett antal PR-firmor på saken och låta dessa spinna historierna så rapar media snällt vad dessa matar dem med. Propagandamakare vet dessutom numer att även om några få skaffar sig korrekt information från andra håll, ex. i små nättidskrifter så spelar detta ingen roll. Det är vad de flesta tror som spelar någon roll och det stora flertalet tror på vad tidningarna skriver och radio och TV berättar för dem – än så länge.

Det märkliga är faktiskt att så många går på lögnerna – gång på gång på gång. Idag brukar ju sanningen ofta komma fram inom några år eller allra högst inom något årtionde. (Förr tog det som regel längre tid innan politikers och de styrandes lögner avslöjades för oss.) Därför borde rimligen en majoritet av de politiskt informerade i landet känna till att Irak inte hade några massförstörelsevapen, som påstods och som man presenterade oss som skäl att bomba sönder Irak och plåga många fler oskyldiga irakier, och mycket värre än Saddam gjorde. De som såg på TV-programmet om Ronald Reagan häromdagen och som har nått en ålder så att de minns händelsen, vet idag att vad som påstods då, att Reagan var helt ovetande om Iran/Contras-historien, var en lögn. Han var djupt inblandad i affären.(4) De flesta kunniga och de som är lite äldre vet dessutom att incidenten i Tonkinbukten (5) var ett påhitt för att få ett skäl att bomba Nordvietnamn.

/Kerstin

Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien, eller varför jag vägrar att medverka i krigspropagandan

Länkar:
1) Bevisen mot Schibbye och Persson iscensattes, Svt 12/9 2012 (Svt är bedrövliga när man förhindrar kopiering och försvårar citering från sin hemsida. Protestera mot detta oskick. Vi betalar för deras arbete och ska inte behöva skriva ner citat eller artikelrubriker när vi vill kommentera sådant som avhandlas på Svt. En av de stora fördelarna med nätet är just att man kan klippa och klistra – även helt lagligt. Det är då ren ynkedom att Svt använder våra licenspengar så att det omöjliggör denna enkla operation när vi vill diskutera vad som sagts i ett Svt-program ex.)
2) Success stories from the Avaaz movement worldwide. Breaking the Middle East Blackout, AVAAZ.org (Citat: Funded by donations from almost 30,000 Avaazers, an Avaaz team is working closely with the leadership of democracy movements in Syria, Yemen, Libya and more to get them high-tech phones and satellite internet modems, connect them to the world’s top media outlets, and provide communications advice. We’ve seen the power of this engagement — where our support to activists has created global media cycles with footage and eyewitness accounts that our team helps distribute to CNN, BBC, Al Jazeera and others.)
2) Vad är “Avaaz” för organisation – egentligen? Motvallsbloggen 9/2 2012?
3 Mahmud Jibril, Wikipedia (Där det inte står så mycket om honom, som att han var minister under Ghadafi exempelvis)  Men så har vi engelska Wikipedia:
3 ) Mahmud Jibril, Engelska Wikipedia (Citat: Jibril graduated in Economics and Political Science from Cairo University in 1975, then earned a master’s degree in political science in 1980 and a doctorate in political science in 1985, both from the University of Pittsburgh.Jibril led the team who drafted and formed the Unified Arab Training manual. He was also responsible for organizing and administering the first two Training conferences in the Arab world in the years 1987 and 1988. He later took over the management and administration of many of the leadership training programs for senior management in Arab countries including Bahrain, Egypt, Jordan, Kuwait, Libya,Morocco, Saudi Arabia, Tunisia, and the United Arab Emirates. /min anm: Fantastiskt, denne man är satt av USA att styra Libyen – mer demokratiskt än det styrdes tidigare/ From 2007 to early 2011, he served in the Gaddafi regime as head of the National Planning Council of Libya and of the National Economic Development Board of Libya (NEDB). While there, he was a protégé of Saif al-Islam Gaddafi and promoted privatization and liberalization policies. /min anm: varvid arbetslösheten i Libyen blev besvärande hög/. Mannen är nu ”vald” till ledare av Libyen, men det var förstås inte alla som fick ställa upp eller bilda partier.)
4) Dox Reagan, Svt 11/9 2012 (Svt Play)
5) Tonkinbuktsintermezzot,Wikipedia (Citat:  Efter Indokinakriget var demokratiska val planerade att hållas 1956, vilket skulle skapa underlag för en återförening av det delade Vietnam. I avvaktan på valet skulle Viet Minh förvalta den norra delen av landet och den södra delen, som Frankrike skapat, skulle förvaltas av Bao Dai. Bao Dai var Annams (det mellersta Vietnams) siste kejsare och hade lett en marionettregim under den japanska ockupationen. Valen blev dock aldrig av. Fyra dagar innan de planerade överläggningarna skulle inledas gjorde president Ngo Dinh Diem i Sydvietnam ett uttalande som klargjorde att han inte hade för avsikt att deltaga i några överläggningar, och ännu mindre i något val. Orsaken var att han liksom USA:s regering insåg att hans regim inte skulle vinna ett val mot Ho Chi Minh, även om FN och den internationella kontrollkommissionen var redo att övervaka valetEtt kommunistiskt Vietnam såg USA som en risk för att det strategiskt viktiga Sydostasien skulle bli kommunistisk enligt dominoteorin. I strid mot Genèveöverenskommelsen 1954 utropades med amerikanskt stöd den sydvietnamesiska Republiken Vietnam i oktober 1955.)
– FSA Fake Photos Fool the Media. This is how western “reliable” sources “create” news about events in Syria, Friends of Syria, 14/9 2012

Fler länkar:
The UN and General Mood’s “Missing Report” on Conflicting Accounts of Houla Massacre, Ronda Hauben, Global Research 11/9 2912 (En artikel om hur Robert Moods, den norske obervatören i Syrien, rapport till FN om Houlamassakern aldrig kom fram till Säkerhetsrådet. Hur Västvärlden alltså beslutade om sanktioner mot Syrien innan man visste vilka som låg bakom illdådet, vilket senare visade sig vara ”rebeller”, inte syriska armén. Om R Mood har någon heder i kroppen går han ut offentligt och berättar vad som hände och vad han såg, samt vad han skrev i sin rapport. Då hade han, vad det verkar, order uppifrån att inte berätta för allmänheten.)
Pictures of US Ambassador conflict with claims he was killed in rocket attack, Lizzie Phelan Blogg, 12/9 2012 (Mannen på bilden, som är den amerikanske ambassadören Stephens, som mördats i Benghazi, ser inte ut att ha omkommit i en bilexplosion. Endera är han gravt misshandlad och halvt vid liv, alternativt medvetslös på bilden, eller så är han död.)
– En film om hur mördandet av Stephens, i ’Benghazi häromdagen, presenterades av ABC News i USA: Observera att uppläsaren säger att ambassadören var försvunnen flera timmar i samband med attentatet:
U.S. Ambassador Christopher Stephens Killed in Libya During Attack on U.S. Consulate in Benghazi (ABC News 12/9 2012)

Tillägg 15/9 kl 19.35:
Nu sägs det i media att Stephens blev förd till ett sjukhus där det konstaterades att han dött av kvävning, och det kan kanske förklara att han försvann i flera timmar. Det kan ju hända att den officella bilden av vad som hände är riktig. Om inte får vi kanske veta detta så småningom, eller så får vi aldrig veta det.