Läser i Aftonbladet om Socialdemokraternas strategi inför nästa val och tror inte vad jag läser. De ska, påstås det i AB, klargöra för människorna att enskilda människor måste ta eget ansvar också, för att de får arbeten, och de tänker ”ställa krav” på medborgarna. De har nog, skriver man, varit lite för mesiga i det avseendet tidigare.

Kravretoriken har delvis redan sjösatts. Ett exempel är debattartikeln i DN i april där Stefan Löfven och Magdalena Andersson slog fast att S stundtals varit för dåliga på att betona människors eget ansvar för att göra sig anställningsbara.

– Ansvar och krav ska ­genomsyra hela vår politikutveckling, säger en S-källa.

Målgrupp för den hemliga­ kommunikationsplanen är de väljare som gick över till Moderaterna i de två senaste­ valen. ”Väljare som delar våra värderingar och röstade på oss 2002, men röstade på Moderaterna 2006 och 2010”, står det i planen. (AB 18/9 2012)

De tänker alltså göra om det en gång till, fortsätta med de borgerligas politik och fortsätta att hävda och uttrycka deras grymma människosyn. Därmed vet vi att Sossarna återigen, precis som de gjort tidigare gånger när de har kommit tillbaka i regeringsställning efter en period av borgerligt styre, bara fortsätter den borgerliga politiken.

Fattar de ledande inom partiet aldrig att när/om de röstas tillbaka så beror det på att väljarna inte vill ha mer av borgarnas politik? Vill de det så fortsätter de att rösta borgerligt och om Sossarna lovar samma politik, vad är det då för mening med att rösta på dem istället? Det faller tydligen inte ledarskiktet inom partiet in att många väljare är trötta på de borgerligas hjärtlösa politik.

Det verkar som om sodialdemokraternas ledarskikt umgås alldeles för mycket i Stockholms överklass och övre medelklass och inte har några kontakter med vanliga människor längre.

Lägg ner partiet. Det fyller ingen funktion längre, i alla fall inte för oss vanliga väljare. Varför ska vi rösta fram dem som bara vill få en chans att kvalificera sig för feta belöningar från kapitalet så att de kan köpa sig pampiga herrgårdar och lyfta fantasilöner resten av livet?

/Kerstin

PS kl 23.55:
Hittade nyss den här videon av en slump och tyckte att den passade bra här  :-)

Svenskakurs för Politiker (utlagd 15/11 2008)

Länkar:
(S) vill satsa på privat arbetsförmedling 19/9 Svt 2012
American Wipeout. Revolution From Above, Paul Craig Roberts, counterpunch.org 14-16/9 2012 (Den politik som även S kommer att fortsätta att föra i Sverige. Vi ligger bara lite efter USA)
Keep the American Flag at Half Staff. A Nation in Perpetual Mourning, John Stanton, counterpunch.org 18/9 2012
– ”Reducera inte politiken till en affärsplan”, Ulf Bjereld, dagens arena 24/9 2012