Visst har det hänt något med klimatet. Under hela mitt liv, fram till för omkring 10 år sen, kom den första frosten mellan 5:e och 10:e september. De senaste åren har den kommit först 3-4 veckor senare, varje höst.

Följden är att jag fortfarande har lite blommor kvar i trädgården, blommor som frosten hade tagit för flera veckor som om vädret  varit som tidigare. Gladiolerna har just slagit ut, rosorna kommer fortfarande med nya knoppar, fast inte så rikligt som tidigare under sommaren. Malvan blommar fortfarande och även en av nävorna har en del blommor kvar, liksom ölandstoken och nu blommar också höstastern men det är ganska normalt att den slår ut sent.
blommor

Det är ju trevligt att fortfarande ha blommor kvar i trädgården, men samtidigt är det lite kusligt. Det verkliga klimatet har alltså blivit varmare medan samhällsklimatet blir allt kallare.

/Kerstin