Turkiet fortsätter att skjuta in över Syrien och det skjuts granater in över Turkiet från Syrien då och då. Somliga källor hävdar att de granater som skjuts in i Turkiet är sådana som bara Nato har, inte Syrien. Huruvida detta är sant eller inte – tja vem vet. Men en sak tycker jag verkar helt klar. Eftersom Syrien bara kan förlora på att skjuta in i Turkiet så torde skotten från Syrien avlossas av den s.k. Fria Syriska Armén, inte av Syriens reguljära armé.

Samtidigt hör vi att USA laddar upp med trupper inne i Jordanien, vid den syriska gränsen. Mycket tyder alltså på att USA/Nato planerar att slå till mot Syrien med full kraft ganska snart. Jag gissar att Sverige även denna gång modigt ställer upp på USA:s sida. ”Vi” (dvs våra politiker) är ju numer så stolta över att ha blivit en krigarnation igen och för att vi ställer upp för USA-imperialismen.

Idag hör vi dessutom att Turkiet har tvingat ner ett syriskt passagerarflyg i Turkiet och anklagar Syrien för att frakta krigsmateriel på planet, vilket Syrien förnekar.

US concerned about Iran-Iraq-Syria alliance: Analyst (11/10 2012)

Tillägg 23/10 kl.19.55  2012: Plötsligt är den här filmen inte tillgänglig. Det får antas bero på att USA och EU just beslutat att censurera, förbjuda alltså, iranska TV-kanaler att sända över USA och Europa. Videon ovan var från Press TV/Iran. Det är denna yttrandefrihet som USA/Nato är så ivrig att försvara överallt i världen och som den svenska riksdagen är med och krigar för. Vi får därmed utgå ifrån att denna yttrandefrihet i praktiken endast är de rika ekonomiska och politiska eliternas yttrandefrihet vari ingår rätten att tysta dem de inte vill att vi andra ska kunna höra. Västmakternas hyckleri tas till allt högre höjder.

Vi kan vara ganska säkrapå att Turkiet inte gör någonting utan order från Storebror USA, liksom inte heller Nato gör något utan att ha fått order från USA. Och USA är nog inte det bästa stöd eller den pålitligaste vän en annan stat kan ha:

USA Has A History Of Attacking Themselves To Go To War

/Kerstin

Länkar:
Syrian Passenger Plane: An Act of Air Piracy by Turkey, Syria News 11/10 2012
NATO invasion of Syria: coming soon, rated X, John Robles, The Voice of Russia 9/10 22012(Citat: statement by NATO Secretary General Anders Fogh Rasmussen who stated: “I can assure you we have all necessary plans in place to defend and protect Turkey, our ally.” This came after an unprecedented late-night meeting after Turkey began its cross border bombing of Syria, after which NATO stated: ”In view of the Syrian regime’s recent aggressive acts at NATO’s southeastern border, which are a flagrant breach of international law and a clear and present danger to the security of one of its Allies, the North Atlantic Council met today, within the framework of Article 4 of the Washington Treaty…” Detta är nästan otroligt lögnaktigt och ett fullkomligt oacceptabelt hyckleri. USA/Nato/Turkiet m.fl. har beväpnat bl.a. salafitiska legoknektar, vilket USA numer erkänner, att kriga mot Syriens regim och folk och dessutom gett dessa legoknektar en fristad inne i Turkiet, som ovanpå detta har låtit legoknektarna/jihadisterna hålla träningsläger på sitt territorium. Detta är klara brott mot internationella lagar så vem/vilka är det som har börjat bryta mot internationell lag? Man må ha vilken åsikt man vill om Assad, men det är inte han som börjat bryta internationella lager.)
- Confirmed: Pentagon deploys military forces to Jordan-Syria border, CounterPsyOps 11/10 2012
US Deploying Military Personnel to Syrian-Jordanian Border, Tony Cartalucci, Land Destroyer 10/10 2012
In preparation for wider war, Pentagon deploys task force in Jordan, Bill Van Auken, wsws-org 11/10 2012
Turkey’s High Risk Game, Stephen Lendman, CounterPsyOps 12/10 2012 (Citat: Current conditions resemble events preceding Washington’s war on Libya. Expect anything to erupt anytime. More war is the last thing nonbelligerent Middle East nations want. Ready or not, it very much looks like it’s coming.
Deploying US forces on the Jordanian/Syria border makes it more likely. Initially small numbers are involved. Expect more to follow. How many won’t be announced, let alone justifications for why they’re there.
Security claims don’t wash. Longstanding Washington plans are belligerent. After a Brussels NATO meeting, Panetta announced: “We have a group of our forces there working to help build a headquarters there and to insure that we make the relationship between the United States and Jordan a strong one so that we can deal with all the possible consequences of what’s happening in Syria.”
)