Anders Borg är besviken, ja nästan lite ilsken.
Han har tydligen klart för sig, fast han hoppas slippa säga det i klartext, att utan konsumtion så stannar Sverige och världen och då utbryter inte bara kaos utan rent elände. Så när riksbanken sänker räntorna då vill han se att bankerna sänker bolåneräntor och andra låneräntor, för att ta sin del av ansvaret och så att folk får lite mer pengar att konsumera för (de mer välbeställda alltså). Men se, bankerna har helt andra intressen. De ser kortsiktigt och i första hand till VD:arnas bonusar.

Carl Bildt blev också besviken på sina polare på sin tid, när han som nybliven statsminister tvingades konstatera att de där, som han ville göra allt för att gynna, kraschade hela Sveriges ekonomi genom spekulation mot kronan och sabbade hans regeringsperiod totalt.

Det är inte lätt att vara moderat när det blåser och alla kumpaner och bröder i ideologin visar sig vara precis så egoistiska som moderaterna, utifrån god kännedom om sina egna, alltid predikar att alla människor är och då ingen solidaritet står att finna.

Och Mona Sahlin har gjort en pudel – igen. Det går inte att pudla hur många gånger som helst. Till slut tappar alla förtroendet för den politiker som gör det. Vi kan vara ganska säkra på att Mona Sahlin inte är partiledaren som vinner tillbaka delar av medelklassen till partiet. Däremot är jag övertygad om att hon kommer att värva väljare åt v, sd och sofflocket. Bara att hoppas att de flesta förloras till v.

Mest hoppas jag på att partiet byter partiledare kvickt – innan det är för sent.

Länkar:
Borg till attack mot bankledningarna, AB
Bonusar och bolåneräntor hänger inte ihop, AB
Väljarraset
är mitt fel, AB

Tillägg 2/11. kl. 17.15
Läs också Claes Krantz inlägg om diskussionen kring Mona Sahlins ledarskap, där jag gjort ett par kommentarer.