Idag hämtade vi en ny liten familjemedlem till Torpet i skogen. En liten kattfröken på 17 veckor. Hon är en riktig liten pärla. Vi har ju haft en hunddam som inte visat sig speciellt kattvänlig så jag har inte vågat skaffa en ny katt sedan vår gamla Issi fick lämna jordelivet i januari 2007. Men nu tänkte jag att det i alla fall skulle gå för nu hade jag fått kontakt med en person som hade både hundar och födde upp katter.

Så vi tog med oss Syrran, hunddamen, och åkte till kattuppfödaren. Det visade sig till vår glädje att hunddamen var mycket trevlig mot katterna, som i sin tur var vana vid hundar och tog henne med upphöjt lugn. Det blev den nyfiknaste och för Syrran oräddaste kattungen som fick följa med hem.

Väl hemma satte hon omedelbart igång med att undersöka huset, obekymrad om hunden och även av den andre hunden, som varit van vid katter sedan valpåldern och som vi inte förväntade oss något besvär från, bekantade hon sig med utan problem.

kattungen

kattungen

kattungen

Det verkar vara en stabil och orädd lite kattfröken och det är ingen tvekan om att hon kommer att bli en värdig efterträdare till vår fortfarande saknade Issi. Och, som kattuppfödaren sade, ett hus är inget hem utan en katt.

Jag är alltså väldigt glad idag. Det blir en Bessie av henne.

/Kerstin