’Libya in chaos, divided as never before’ (Utlagd 18/10 2012)

Intervjuaren påpekar att Libyens regeringsmiliser beskjuter och håller staden Bani Walid under belägring. Beskjutning av den egna befolkningen var det som man beskyllde Ghadafi för, men som han inte gjorde – mer än i den lögnaktiga propagandan, och denna lögn lades dessutom till grund för FN:s beslut om överflygningszonen som resulterade i ett massivt bombande och dödande i Libyen. När nu den nya regeringen faktiskt gör precis detta, beskjuter sin egen befolkning – då säger Västvärlden inte ett pip om mänskliga rättigheter eller ingripande av humanitära skäl.

Vi vet, säger intervjuaren också, att Frankrike begärde 60% av Libyens olja som tack för att landet deltog i bombandet och störtandet av Ghadafi.

Huvudansvaret ligger hos dem som kom in landet för att stjäla Libyens olja, håller den intervjuade Ali al Kasa med om. Han förklarar vidare att han tillhör Warfallaklanen som omfattar 1,5 miljoner människor och därmed är Libyens största klan. Bani Walid är i hög utsträckning befolkad av medlemmar av denna klan, som alltså stödde Ghadafi under kriget.(*) Dessa måste av Väst ha betraktats som ett icke-folk, eftersom västpropagandan hävdade att ”Libyens folk” ville bli av med Ghadafi och måste befrias. Så titta noga på Ali i videon. Så ser en ”icke-människa ut”, om vi ska tro våra media.

Ali al Kaza tror vidare inte att de 500, som USA tydligen tänker skicka till Libyen för att återställa ordningen, kommer att ge landet fred och trygghet. De lyckades inte med 200.000 man i Irak, så hur ska de lyckas med 500 personer i Libyen? Han ser ingen annan framtid för Libyen just nu än fortsatt kaos. Media kommer inte att berätta emellertid, tror han, eftersom man försöker hävda att Väst lyckades i Libyen. Då vill man inte låtsas om att Libyen är samma misslyckande som Afghanistan och Irak.

Ytterligare en video om den pågående belägringen av Bani Walid:

Bani Walid: ”Centre of the new Libyan Revolution” (utlagd 19/10 2012)

/Kerstin

Länkar (Det kan komma fler länkare senare):
*) Efter påpekande från Benny Åsman om oklarheten vad gäller invånarna i Bani Walid har jag korrigerat meningen 21/10 kl. 01.35
The siege of Bani Walid, Mustafa Fetouri, Middle East Online 13/10 2012
Eleven killed as Libyan militia shell difiant Bani Walid, Globan Civilians for Peace in Libya 18/10 2012 (Citat: “The Libyan people are certainly suffering more than they did under Gaddafi,” said al-Mukhtar. “At the present moment we have a situation where the Libyans are pitched against each other.” He concluded that the current situation will remain the same while there are international oil interests in Libya.)
And the economy of death flies on! | “The Art of War”, Manlio Dinucci, Voltairenet.org 29/9 2012
Clinton: Al Qaeda, U.S., Helping Syrian Rebels, Paul Joseph Watson, Global Research, 2/10 2012 (Om hur USA stödjer terroristgrupper i Syrien och har personal på marken där)
– Forbereder militær intervensjon i Mali, VG Nett 19/10 2012  (Om hur EU/Nato är på väg in i ett nytt krig i Mali, för att försvara rätten att ta ut naturresurserna där, framför allt uran, om man får tro vissa källor. Här är det islamisterna som ska bort från makten – om jag förstått saken rätt, medan det är islamisterna man stödjer i Syrien. Situationen i MÖ och Norra Afrika är inte lätt att få grepp om, i alla fall inte för mig. Desinformationen i våra stora media gör det inte lättare att förstå skeendena där.)
‘Bloodshed, torture, medieval darkness brought to Libya with Western involvement’, RT 20/10 2012
Hezbollah condemns deadly Beirut car bomb attack, Press TV 19/10 2012 (Citat: The intelligence chief of Lebanon’s Internal Security Forces, General Wissam al-Hassan, is reported to be among those killed in the blast. He had recently uncovered an Israeli spy cell in Lebanon.)
Ambassador Chris Stevens: Servant to Evil: How Propaganda Works for Empire, COLOR REVOLUTIONS AND GEOPOLITICS, 26/9 2012 (Bör läsas, mycket bra om propagandan mot Syriens Bashar al Assad och om hur man skrev om den i Benghazi dödade Chris Stevens i Västmedia.)
Confusion rife as Libyan army storms town of Bani Walid, Chris Stephen in Libya, The Guardian 19/10 2012(Citat: Army commanders on Thursday night portrayed the fighting as the final battle against Gaddafi hardliners, who they say have made the town their home, fearing arrest and execution if they are captured.
”A lot of people who supported Gaddafi are hiding now in Bani Walid. We have a list of names,” said Gandus. ”They are fighting very well because they know they are going to die soon.” )
– ”Obama the Muslim:” Ploy to Cover-up Years of US-Al Qaeda Support. US establishment admits arming Al Qaeda, but blames it on ”Obama the Muslim.” Tony Cartalucci, Land Destroyer 23/10 2012

Vill man läsa lite om USA:s och fredspristagaren Obamas dronekrig mot oskyldiga pakistanier, i det krig mot Afghanistan som svenska regeringen medverkar i på USA:s sida, kan man göra det här:
–  CIA chiefs face arrest over horrific evidence of bloody ’video-game’ sorties by drone pilots, David Rose, Mail online 20/10 2012