If Iran Was Doing To The U.S. What Our Government IS Doing To Them, How Would YOU Feel? (Utlagd 8/11 2012)

En tänkvärd video. Slutklämmen, en retorisk fråga: ”Vad skulle vi tycka om att Iran utmålade oss som det värsta hotet mot världsfreden?” ger reportern inget svar på. Jag ger svaret istället:

Ja, då skulle Iran förstås ha rätt, men de flesta i USA skulle inte tro på det. De flesta amerikaner har ingen aning om vad USA har gjort utomlands och hur många miljoner man dödat i andra länder, direkt och/eller indirekt, sedan andra världskrigets slut. Det vet inte de flesta svenskar heller idag.

När andra staters ledare anser att vinsterna från försäljning av deras naturresurser, som olja exemplevis, ska skapa välstånd i deras egna länder så kallas detta numer för ”resursnationalism”. Just detta ord beskyllde den i Benghazi mördade Chris Stevens, i mejl hem till Washington, Libyens ledare Ghadafi för. Dvs. inga andra än de amerikanska, engelska och europeiska företagen ska få tjäna pengar och skapa välstånd med hjälp av några naturresurser någonstans i världen. De ska alla ägas av de västliga multinationella företagen och bankerna.

Och här en video om Syrien, som jag haft på bloggen en gång redan. Men den tål att läggas ut flera gånger, för alla dem som inte har sett den än:

Syria – The True Story (utlagd 11/7 2012)

/Kerstin

WIKLEAKS LIBYA – S E C R E T SECTION 01 OF 04 TRIPOLI 000120, Wikileaks
CONFIDENTIAL, Wikileaks Libya