Historien om hur Gösta Krantz dog borde läsas av varenda människa i landet. Varenda en av oss kommer nämligen att bli gammal en dag, och innan de yngre kommer dit har deras föräldrar kommit dit och kommer att plågas ihjäl, på ena eller andra sättet.
Jag har sett den usla svenska äldrevården, så det här är inget undantag. Nu är det snart dags att vi börjar säga ifrån ordentligt. Så här får det bara inte gå till. Varken kändisar eller okändisar ska behandlas på det här sättet på äldre dar.

Leif Sohlman, som skriver om Gösta Krantz, skriver också att hans egen far, den kände Allan Schulman, utsattes för vanvård under sin sista tid.

Men vad gör våra politiker, jo föreslår en lagstiftning som ska göra det omöjligt för anhöriga att lägga sig i vården av deras äldre nära och kära. Fast med ”frivillig” dödshjälp, som föreslogs för lite sen, så kan man ju klara det här smidigare. Bara att behandla de gamla så illa att de till slut själva begär att få bli avlivade. Det kommer att bli så frivilligt så.

Länkar:
Gösta Krantz torterades till döds, Leif Sohlman, AB
”Tänk efter en gång till” Varför ska läkare administrera dödandet?, Johan Frostegård, DN Debatt
Apropå lagförslag om tvångsåtgärder inom äldrevården,Motvallsbloggen 01/12 01:40
Mer om äldrevård och “medicineringen” (eg. nerdrogningen), Motvallsbloggen 12/9 2008″
Naivt om 40-talisterna och äldrevården, Motvallsbloggen, 29/4 2008
Tvång inom demensvården – 1800-talets mentalsjukhus tillbaka? Motvallsbloggen, 19/12 2006