Idag vill jag bara rekommendera en artikel av Pierre Schori, som var svensk FN-ambassadör flera år (1), om hur Israels propagandamaskin fungerar och om hur denna maskin försökte öva påtryckningar på honom då han kom till FN (2). Även Charles Freeman vidimerar hur de här påtryckningarna går till och hur Israels lobbygrupper agerar i USA (länk nedan). Charles Freeman, en man som kritiserat Israels behandling av palestinierna, frånsade sig uppgiften som ny chef för National Intelligence Council på grund av ihäriga trakasserier från Israellobbyn i USA. (3)

Artikeln av Pierre Schori är ett absolut ”måste-läsa” för alla dem som är intresserade av Israels politik, som inte redan har läst den, och som vill ha mer allsidig information än den man får genom gammelmedia, liksom Freemans artikel.

Det är faktiskt näst intill obegripligt och fruktansvärt upprörande hur staten Israel kan fortsätta på det här sättet utan att andra och påstått anständiga stater säger ifrån. Man undrar ju vilka hållhakar Israels underrättelseorgan har på de styrande i de större Västliga s.k. demokratierna? Eller ser man där bara Israel som den trogna och tillförlitliga vakthunden vid gränsen till områdena för de stora oljereserverna, så därför måste man låta Israel få fria händer i utbyte? Handlar det även här om Halliburton, Chevron och Exxon Mobile m.fl. multinationella amerikanska företag?

Varför säger inte svenska regeringen ifrån? Vad vet Israels underrättelsetjänst om våra regeringsledamöter? För den svenska regeringen sitter väl i alla fall inte och väntar på Jesu återkomst, som tycks vara den kristna högerns i USA skäl att stötta Israel i alla väder och oavsett vilka brott Israel begår? (4) Allt tyder dessutom på att Obama hyser samma uppfattning vad gäller Israels agerande som Bush och hans anhang gjorde (5).

Not:
1) Perre Schori var Sveriges FN-ambassadör 2000-2004. Olof Palmes medarbetare i internationella frågor. Har varit kabinettssekreterare i UD, biståndsminister, ledamot av riksdagen och Europaparlamentet, gästprofessor i New York och chef för FN:s fredsbevarande operation i Elfenbenskusten 2005-2007. Nu chef för tankesmedjan FRIDE.

Länkar:
2) Pierre Schori om Israels brott, ETC
3) The Tactics Of the Israel Lobby, Charles Freeman
4) Varje skomakares våtdröm, Rapture, den Kristna Högern lämnar jorden. Det Progressiva USA
5) Obama böjer sig för Israels vänner i Washington, slänger Chas Freeman överbord. Det Progressiva USA
Den Israeliska Lobbyn, Jinges blogg

Se även:
Israeliska staten representerar inte världens judar, Pasteys plats

Tillägg 14/2 kl. 03.45:
Klas Sandberg har en bra utredning om vad som hände Charles Freeman och Israellobbyns agerande, samt om det förtal Freeman utsattes för från AIPAC:s (Israellobbyn) sida.
På den här bloggen, detta inlägg, har också inkommit en kommentar med precis de lögner som AIPAC fabricerade om Freeman. Israellobbyn i Sverige agerar exakt som AIPAC med andra ord.