Måste bara meddela den glada, eller dystra, hur man nu ser det, nyheten, åtminstone för oss i vårt hål i skogen, att våren är här. I varje fall tror koltrasten det. Idag satt han för första gången i år högst upp i eken och kvintilerade lite prövande. Snödropparna kom upp för ett par dagar sedan, tranorna trumpetar i närheten sedan en vecka, svanar och gäss drar fram över huset och norrut, talgoxarna har flyttat in holken på lönnen, eller så har de bara ihärdigt besiktigat bostaden de senaste dagarna, och igår kom det 10 cm snö, som nästan töat bort igen.

Härligt – snart får vi trängas med fästingarna igen, de som gör våren, sommaren och hösten till en plågotid.

För övrigt: Vill man läsa om den eländiga svenska inrikespolitiken så är det bloggen Ett HJÄRTA RÖTT, som man ska klicka in sig på. Bloggen är fenomenal vad gäller att att avslöja alliansens lögner och svek. Själv orkar jag inte skriva om eländet just nu.