I mina allra svartaste stunder kan tanken slå mig, att demokrati nog inte är någon bra idé trots allt. En sådan stund är det när jag läser på Svt:s hemsida att stödet för EMU ökar och för första gången överstiger 50%. Detta är helt osannolikt när just det faktum att kronans fallande värde gör att vi klarar oss bättre, har större chanser att exportera än andra länder, och skulle sitta sämre till ekonomiskt och få ännu högre arbetslöshet om vi också hade Euron.

En annan sådan svart stund var när en allt större grupp påstods hysa stort förtroende för Anders Borg just nu, precis då han gör allt han kan för att fördjupa krisens verkningar i Sverige och öka på arbetslösheten.

Å andra sidan, alternativen till demokrati är ändå alltid sämre. Folk kan ju trots allt komma till insikt och rösta bort dem som de i någon underlig förvillelse röstade fram eller stödde, när de senare ser vilka konsekvenserna blev. Fast detta är förstås inte möjligt vad gäller EU:s beslutande politiker, men så är ju inte EU en demokrati heller.

Tillägg 20/4 kl. 02.10
Frågan är då förstås om Sverige är en demokrati numer, då en massa beslut, som vi måste acceptera, fattas av de politiker i EU som vi inte kan rösta bort om de fattar beslut vi ogillar?

Länk:
Opinionen har svängt JA till euron, Svt