En liten glimt av Israels propagandaapparat bara. Jag hittar inte artikeln på nätet, så jag får väl citera någa rader från papperstidningen istället.

Så här skrivet Wolfgang Hansson i Aftonbladet onsdagen 20:e maj under rubriken: Samtidigt i Sverige: Ett propagandakrig:

Vi sitter runt ett frukostbord på Östermalm. Sex företrädare från Sveriges största medier och två höga israeliska regeringstjänstemän på propagandaturné.
…………….
Stockholm är bara en av många huvudstäder de besöker. Uppdraget är entydigt.
Förklara för länder som inte vill ta i med hårdhandskarna mot Iran att om världen inte gör något snart så tänker Israel bomba Irans kärnprogram sönder och samman.
Våra (journalisternas alltså: min anm.) frågor om fredsförhandlingar med palestinierna och om israeliska bostättningar viftas snabbt bort av toppdiplomaterna. Iran är akut.Palestinierna kan vänta.

Journalisternas roll nu, enligt Wolfgang Hansson, som dock tiger om vilka de andra journalisterna på mötet var, är att påverka vår svenska regering att förorda ”hårdare tag” mot Iran.

Korrumperad journalistkår? Inte alls, om vi ska tro Wolfgang Hansson som i alla fall är hederlig nog att berätta om mötet, det bjöds bara på kaffe och kaka.