Det är tvärstopp i konsumtionen och produktionen har minskat 6% jämfört med samma period förra året, och ovanpå detta har vi deflation, vilket är ett riktigt ruskigt tillstånd, i synnerhet när media talar om det för oss.

”Jodå, det har väl gått som vi har tänkt oss”, säger SN:s propagandamakare Stefan Fölster, om den ekonomiska ”utvecklingen”, på Ekot kl 18.00 idag, ”men vi hade inte räknat med att människor skulle spara sååå mycket, för de har ju fått mer pengar i plånboken med sänkta räntor mm”.

Jo det var just det – drar man ner på ersättningarna från de kollektiva försäkringarna och skrämmer slaget på människor för arbetslöshet eller sjukdom, då sparar människor när arbetslöshet hotar på bred front, även om de får några hundra eller tusen kronor mer i plånboken.

Alliansen tänkte väl inte på det och inte verkar den förstå vad deflation innebär heller, nämligen att ännu fler skjuter upp sin konsumtion, för ”man kan nog köpa vad man behöver senare, när priserna har sjunkit ännu mer”. Inte precis vad vi behöver just nu för att komma igenom krisen så lindrigt som möjligt.