Billström har gått ut och yttrat sig rasistiskt. Jag orkar inte ens skriva om eländet.

Mycket tyder på att Väst (läs USA/England/Frankrike) försöker organisera en s.k. false flag-händelse i Syrien, attacker med stridsgas som kan skyllas på regeringen för att få anledning att börja bomba i Syrien. Jag orkar inte skriva om det heller. Vad hjälper det att skriva om alla de lögner som Västvärlden använder för att få oss vanliga medborgare att acceptera mördande av människor i andra världsdelar i våra namn? Slätt inte alls. Människor, i alla fall de flesta, tror på vad storebror säger, och detta även om lögnerna avslöjas gång på gång, och de som inte tror på dem struntar i dem.

Det var länge sen nu som vi konstaterade att höns minns minst ett år, människor i allmänhet minns tre månader – som mest.

Jodå jag är misantrop numer. Brukar säga att om jag någon gång skulle skriva mina memoarer så skulle titeln vara ”Från altruist till misantrop”, men jag ska inte skriva några sådana.

I snart 50 år nu, har jag haft en innerlig önskan, att jag kunde koppla bort all politik och allt som händer i världen och bara bry mig om min egen situation, som oftast varit ganska bra. Men det går inte. Jag kan inte sluta bry mig om alla människor som utsätts för lidanden. Gener? Socialt arv? Jag vet inte, vet bara att det inte går att strunta i världen och det är verkligen korkat, för ingenting förändras av vad jag tycker, vill eller i min blygsamma skala försöker göra något åt. Det är bara jag själv som mår dåligt av det här engagemanget.

Under de här femtio åren har jag dessutom fått erfara hur människor blir alltmer egocentriska och allt mindre intresserade av att verka för en human politik, härhemma såväl som i världen i övrigt. Under dessa femtio är har jag fått uppleva hur mitt en gång fredliga Sverige blivit en krigarnation igen, utan att de flesta svenskar ens tycks förstå det. Under dessa femtio år har jag fått uppleva hur samhällsklimatet har förändrats, från att ha varit allmänt socialt och med omtanke som en självklar del av detsamma, till ett klimat där inget annat än jaget existerar: Vad kan jag vinna på det här – attityden. Sjuk? Vem fan bryr som om dem som är det? Gammal och hjälpbehövande. Vem fan bryr sig om sådana? Fattiga och svältande. Vem fan bryr sig om folk som är det? Bombas ständigt, vem fan bryr sig?

Jag inser att jag kommer att dö i en grymmare värld än den jag levde i som ung och att ingenting som jag gjort eller gör kommer att förändra den saken. Så varför kan jag inte strunta i saken och bara njuta av den tid jag har kvar?

/Kerstin

PS: Jag är inte döende eller sjuk, vad jag vet.