Blomsterrabatterna är mitt område. Köksträdgården är Dans. Den ser kanske inte så stor ut, men det växer mer där än man kan tro när man ser det här fotot. Det är härligt att kunna äta av de egna grönsakerna.

Där finns grönkål, brysselkål, dill som ska skördas nu, sparris som vi får äta nästa år igen, vita smultron, bönor, pumpor, betor, lök, morötter, jordärtskockor, sallad, persilja, gräslök och dessutom lite potatis. Mitt i landet står ett litet körsbärsträd som börjar bära frukt, men inte så mycket än. Vi hoppas på mer bär nästa år. Vinbärsbuskarna börjar digna av vinbär, vi har röda och vita, men de finns inte med på på bilden. För det mesta tar trastarna de röda medan de generöst nog lämnar de vita åt oss.

digitalis

Sen har vi växthuset, eller hangaren som jag kallar den, och just nu börjar tomaterna mogna, det blir många sådana. Men hangaren står på andra sidan huset och syns inte heller på fotot.

/Kerstin

Tillägg 24/7 kl. 02.35:
Fick påbackning i en kommentar för att jag glömde en del av grönsakerna. Jag lägger in kommentaren här:

Jag tror Kerstin räknade upp våra köksväxter ur minnet och det var därför hon glömde några. Längst till vänster i kållandet skymtar man kålrotsblad och därintill växte svedjerova som just har slutskördats Bakom grönkålen döljer sig persilja och i nästa odlingsbädd syns brytärt till höger och sockerärt till vänster. Det som Kerstin sammanfattar som ”pumpor” definierar jag som sommarsquash respektive vintersquash. Det går att göra fler distinktioner, men jag nöjer mig med att påpeka att vi också har två sorters vitlök. Vitlök är ju en helt annan sorts växt än ”vanlig lök”.

/Köksträdgårdsmästaren
Dan Gmark

Så kan jag skadeglädjas åt att rabarbern, som växer strax utanför bilden till höger, inte kom med i Köksträdgårdsmästarens komplettering heller. :-)

Får väl dessutom berätta att det finns lika mycket odlingsbäddar bakom körsbärsträdet och krusbärsbuskarna, som dem man ser i förgrunden på bilden. Krusbärsbuskarna kom dessutom inte heller med, varken i min eller i Köksträdgårdsmästarens redovisning.

/Kerstin