Det är förstås inte lätt att veta exakt vad som händer i Syrien, men mycket tyder på att den syriska armén, som tycks ha en överväldigande majoritet av den syriska befolkningen bakom sig, har haft stora framgångar på senare tid mot dem som numer kallas ”rebellerna” . Alltså anser USA/Nato/Israel att det nu börjar bli dags att börja bomba Syrien, enligt känt mönster, för att ändå kunna uppnå det man satt sig i sinnet på att uppnå. Det handlar dels om att bomba ett självständigt land tillbaka till medeltiden, dels om att kunna använda Syrien som avstamp för att attackera Iran, på samma sätt som man nu använder Libyen för att angripa alltfler stater i Afrika.

När man inte lyckas belägga att det är Assads regering som använt gas mot befolkningen i Syrien, så talar man idag mer eller mindre öppet om att man ska strunta i FN:s säkerhetsråd och att man måste angripa Syrien trots Rysslands och Kinas veto i den frågan.

Det vi ser idag, och som svenska politiker helhjärtat stödjer, är nykoloniala krig av förfärliga dimensioner. Det handlar inte om mänskliga rättigheter, det handlar inte om att rädda människor. Det handlar om att till varje pris lägga beslag på Asiens och Afrikas naturresurser, kosta vad det kosta vill i människoliv.

Det har hela tiden funnits ett bra sätt att få fred och skona syrierna och det är att sluta beväpna och skicka in betalda muslimska jihadister i Syrien, något som USA, Natoländerna, Qatar och Saudiarabien sysslat med ända sedan oroligheterna började i Syrien, precis som man också gjorde i Libyen.

Det tycks inte finnas någon över gräns för hur många galningar eller mutade fredsforskare det finns som ställer sig upp och säger dumheter i våra MSM-media, som detta i Aftonbladet, av Magnus Norell:

– FN:s inspektionsgrupp kommer knappast få tillgång till området. Dels är det ett krigsområde och dels är regeringen inte intresserade av att öppna upp för granskning. (1)

Men kära nån, Syriska regeringen har återkommande bett om utredningar när regeringen har anklagats för massmord mm. Även denna gång bad man om en FN-utredning av vilka som använt gas utanför Damaskus.

Vi känner igen förfarandet från Libyen. Ghadafi bjöd in Västvärlden att kontrollera om han hade bombat sin befolkning, som man påstod i våra media. Väst var stendöva och hade ingen som helst intention att få fram sanningen, för lögnen var deras propagandaverktyg det som skulle möjliggöra ett anfall på Libyen utan alltför mycket protester från Västvärldens befolkningar.

Mer av Norell om den påstådda regeringsbeskjutningen med gas:

Varför utfördes attacken?
– Det finns rent militärt logiska skäl till det. Områdena runt östra Damaskus har varit föremål för strider. Det har gått dåligt för regeringen i och runt Aleppo. Pressen på regeringen att komma till ett militärt avgörande ökar. (1)

Återigen, det vore synnerligen ologiskt av Assads regering att bete sig så eftersom Obama klart och tydligt talat om att om han gör på det sättet så har han passerat en gräns, underförstått den gräns bortom vilken USA/Nato kommer att attackera Syrien. Att Assad inte önskar tvinga fram den situationen begriper vartenda barn. Så vad menar  Norell? Att Assad beslutat begå självmord? Så dumt att man baxnar. Vad gör Norell alltså, försöker lura oss eller är han bara grundlurad själv? Inte lätt veta det heller, men jag lutar mot det första svaret på frågan.

Jag orkar nästan inte skriva om eländet, trots att det finns massor att säga om det som händer i Syrien idag. Jag orkar nästan inte ens lyssna på vår Public Propagandaradio. I hela mitt liv har jag inte hört SR och Svt föra en så ohämmad och vanvettigt lögnaktig propaganda för USA:s nykoloniala krigande och fullkomligt hejdlösa massmördande, och för svenskt deltagande i denna smutsiga verksamhet.

Vi borde alla skrika högt!

/Kerstin

Länkar:
1) Expert om Syrien: ”Assad skiter i FN”, Magnus Norell, AB 2013-08-22
Hur mycket kan de styrande eliterna i Västvärlden ljuga för oss utan att vi protesterar? Tony Cartalucci, beforeitsnews.com 24/8 2013
”Det kommer att flyta blod”, SvD 25/8 2013 (En förfärlig berättelse om CIA:s hämtning 2001 av egyptierna för tortyr i Egypten. Att tillåta denna hämtning var en av de ”beundransvärda” insatser som Anna Lind gjorde under sin tid som utrikesminister.)
Obama i GW Bush och Cheneys fotspår – förbereder folkrättsvidrigt krig mot Syrien -brott mot FN-stadgan, Anders Romelsjö på jinge,se 26/8 2013
Kriget mot Jugoslavien Del I, Anders Romelsjö på jinge,se 25/8 2013
Bombkriget mot Serbien och skapandet av USA:s klientstat Kosovo – del II, Anders Romelsjö på jinge,se 26/8 2013
Skeptiska röster mot påstådd gasattack i Syrien, August Eliasson, Proletären 22/8 2013 (Artikeln innehåller tips om var man kan hitta fler röster som är kritiska till massmedias krigshetsande propaganda.)

Övriga artiklar på jinge.se ger mer information, liksom man kan finna många länkar till ytterligare information på Syrienblogg.

Fler länkar kan tillkomma senare