Val snart, och vad är bättre i det samhälle som man nu propagerat fram, med nästan samma skattegnölande som man har i USA, Alliansens föregångsland, än att lova sänkta skatter för att vinna val.

Nu ska man alltså vinna nästa val på att sänka skatterna – och för lånade pengar. Det är ett ruttet valfläsk man erbjuder oss. Men vad kan vara smartare ur regeringens synpunkt, för de ministrar som arbetar som flitiga bävrar för att knäcka facken, sänka lönerna och göra livet till en rent helvete för de sämst ställda, de arbetslösa och de sjuka?

Efter valet, om man vinner det, kan man sedan använda skulden för att motivera nedskärningar i den allmänna välfärden, i den offentliga sektor som de allra flesta av oss har stor nytta och glädje av och som många av oss är totalberoende av i vissa situationer eller under vissa perioder av våra liv, fast många unga friska människor inte tycks förstå den saken.

Vi blir helt enkelt inte friare och lyckligare av att vår offentliga sektor monteras ner. Vi får bara fler fattiga, fler som inte får sjukvård när de behöver det, fler illa behandlade åldringar och ett mycket hårdare samhälle med mer kriminalitet och därmed ett otryggare samhälle för oss alla. Det är ett skräckens samhälle man administrerar fram åt oss, ett grymt klassamhälle av rent 1800-talssnitt där massor av människor dels måste leva med en evig oro för att inte kunna försörja sig, dels börjar bli rädda för att råka ut för den genom Alliansens politik framorganiserade kriminaliteten.
Är detta verkligen vad majoriteten av Sveriges befolkning vill ha?

Länkar:
Augusti 22, 2009 – Endast med god fantasi ger skattesänkningarna 70.000 jobb. Alliansfritt Sverige
Galenskapen fortsätter. Ett Hjärta Rött
Amerikaner säger ja till  högre skatter, Kildén & Åsman
Borgs skamliga budget, Kildén & Åsman
Ska benlösa människor springa långdistanslopp? Kildén & Åsman