Varav hjärtat är fullt därom skriver ordbehandlaren – numer: Vi har just fått en ny familjemedlem, lilla collieflickan Raska. Hon har bott hos oss en vecka och gjort en rivstart som husets livligaste krabat. Konstaterar bara ”besviket” att hon inte levererades med inkallning. En sådan borde ju vara ett självklart tillbehör när man köper valp. Istället fick vi nöja oss med ett valphalsband och ett litet koppel.  :-)

Konstaterar också, som varje stolt ”mamma”, att hon är väldigt speciell. Bara en enda olycka på hela veckan och den var mitt fel. Fast å andra sidan är nog de uteblivna olyckorna mest min förtjänst. De undvikes medelst ett evigt springande ut och in, varje gång valpen vaknar efter en sovstund, efter varje måltid och efter en stunds lek. Det blir  sådär en gång i timmen i genomsnitt.

collievalp

För övrigt är hon en ovanligt uppmärksam 8-9-veckorsvalp. Hon noterar allt som händer i omgivningen, vilket jag inte varit med om att mina tidigare valpar gjort, kollar in det ett ögonblick för att sen gå fram och nosa på det som dragit till sig hennes uppmärksamhet.

Under veckan som gått har hon hunnit äta upp fåtöljen i vardagsrummet, mattfransarna på den stora äkta mattan i samma rum, liksom fransarna på köksmattorna och dessutom försökt att sätta i sig min kontorsstol. Den är av stål och lite svårtuggad så den står fortfarande kvar.

Efter att vi först beslutat att hon skulle kallas Raska, då hon är en liten rask colliedam, börjar vi nu alltmer fundera på om inte Lady Gnaga skulle var ett mer passande namn.

Hon är en ganska krävande men alldeles underbar liten collievalp med andra ord. Nu ska jag leva livet tillsammans med en glad sådan, inte bara gräva ner mig i världens eländen. Bäva månde världen (nå, i alla fall grannskapet) för här kommer vi, Raska och jag

/Kerstin